Mellel gets iPadded

Pt cei care folosesc iPad-uri, poate este utilă știrea că Mellel are de acum și versiune pt iPad la €19,99. Mie îmi place aplicație, dacă nu ar fi Nisus, aș fi fost cu Mellel.

Ce diferențe majore sunt între Nisus și Mellel? Mă refer la versiunile de OS X, evident. Citeam că Mellel s-ar descurca mai bine cu documente mari, dar nu prea se descurcă cu pozele și au formatul propriu de fișiere, în timp ce Nisus pedalează pe .rtf (și bine fac). Ce ar mai fi de știut despre diferențele dintre cele două editoare?

Mi-e greu să spun. Mellel e cel mai rapid procesor de text pe care l-am folosit și se comportă f. bine cu fișiere de sute de pagini. Noile versiune au motoare de căutare ca și Nisus. Altminteri, cel mai bine ar fi să le descarci și că le folosești efectiv ca să știi ce vrei de la ele, 30 de zile merg full functions.
Oricum, Mellel și Pages ar fi acum tentante pt cei care au nevoie de uz OS X + iOS. Mi-e greu să fiu obiectiv, în ultimii ani am folosit aproape exclusiv Nisus, nu am mai săpat în Mellel decît cu documente mai vechi lucrate în versiuni mai vechi. Mellel se comportă mai bine, cred, pe documente RTL (right-to-left, adică scripturile de ebraică și arabă, inclusiv pe RTL custom, cum ar fi limbile vechi italice precum etrusca – această funcție am testat-o și, cred, Mellel e singura aplicație care suportă așa ceva, adică să scrii de la dreapta la stînga în orice limbă vrei dacă așa vrei).

1 Like