MBP și MBA

Servus!
Sunt Aurel, din Arad… urmăresc de mai multa vreme acest forum dar fără a interveni…
Dețin mai multe produse Apple dintre care doua laptop-uri; un pro din 2015 și un air din 2017.
ambele de 13 cu 8 gb ram.
pro-ul cu 250 ssd și air-ul cu 128 ssd-ul.
Primul deținător, mai am încă chiar și cutiile.

le-aș cam vinde dar nu știu valoarea reala de pe piața la aceasta Varsta :slight_smile:
dacă este cineva interesat, pot Răspunde aici sau pe e-mail la golddy (la) gmail sau la telefon / whatsapp la: 722 213 984

Mulțumiri!

Te poți orienta pe olx.ro, sunt destule produse similare ori identice. Sunt mac-uri încă bune și performante, prețurile pt generația aia variază cam între 1500 și 2500 de lei, în funcție de detalii: stare generală, starea bateriei (detaliu foarte important), RAM, capacitate SSD etc.

1 Like

Mulțumesc, pe undeva pe la 250 mă gândeam și eu…
Intradevar, am uitat sa zic de baterii… air-ul este sub 200 de cicluri iar pro-ul de pe care scriu acum are 62 de cicluri, i-a fost schimbată bateria în urma cu 2 ani.
sa nu va para suspect de putine cicluri, 99% din timp le folosesc cu alimentare…
dealtfel, deaceea a fost schimbată bateria din pro, se umflase ca a tot fost folosit pe alimentare…
eu suspectez faptul ca nu doar ca a fost ținut doar în priza a afectat ci faptul ca l-am alimentat cu un charger mai slab, cel de la air.

Ciclurile unei baterii nu sunt totdeauna relevante. Descarcă Coconut battery și vezi ce spune acolo. E o aplicație foarte utilă și gratuită. Dacă vei conecta un iPhone ori un iPad la mac prin cablu, citește și viața bateriei acestora:
https://www.coconut-flavour.com/coconutbattery/
Nu e recomandabil să ții jucăria tot timpul în priză, acest lucru nu prelungește viața bateriei, din contra! Trebuie făcut periodic ciclul descărcare-încărcare.
Cât privește umflarea bateriei: au fost cazuri și, pt unele generații de macuri, s-a intrat automat pe o garanție extinsă dar, probabil, nu ai știut. De regulă, folosești un alimentator la wattajul minim cerut ori mai mare, nu sub cel cerut, deoarece se poate încălzi prea tare. Mă rog, dacă a mers și așa, de ce nu? Nu cred că asta a fost cauza umflării bateriei.

1 Like

Acest subiect a fost închis automat după 28 de zile. Nu mai sunt permise răspunsuri noi.