MBP Late 2008 A1286 nu porneste

Buna ziua,
De ceva timp am o problema cu MBP nu porneste dupa o perioada de pauza mai lunga adica vreo 3-4 ore decat dupa ce schimb bateriile (detin 2 functionale zic eu ).Am incercat SMC reset …PRAM reset …am schimbat pasta termoconductoare …aceiasi problema .
Multumesc!

Ce înseamnă „funcționale, zic eu”. Există aplicații pt testat viața bateriei, cea mai bună rămîne Coconut Battery, e gratuită. Rulează și vezi ce spune. Indică procente de încărcare și, f. important, procente față de starea inițială de fabrică. Eu aș zice că ai sub 25 % capacitate reală față de fabrică, dacă nu și mai puțin. Dar să nu anticipăm.

Cam asta imi spune la baterie …

una din ele …cealalta este cu mai putine cicluri de incarcare …o sa incerc sa postez si un print screen cu ea dar momentan am reusit sa il pornesc cu asta

Culoarea roșie spune totul, nu? E mai bună decît estimam eu din descriere, dar mult nu o mai duce. După ce pică sub 60 %, bateria pică complet în cîteva luni. De ce ai două bateriii? Crezi că dacă le alternezi le lungești viața? Incorect. În primul rînd, sistemul este indus în eroare de alternanța bateriilor, deoarece el face o calibrare sistem/baterie. Recomand să faci o recalibrare lăsînd bateria să pice complet pînă se închide ecranul, fără să ai ceva critic, apoi conectezi imediat alimentatorul. Repeți operația, lucrezi cu bateria aia cîteva zile, apoi repeți operația cu cealaltă, și iarăși o ții pe aia cîteva zile.

Multumesc pentru sfat o sa incerc asa revin cu rezultatul.

Am cuparat bateria asta pt ca cea din prima captura nu mai tinea decat vreo 30 min si o foloseam cand lucrez mai mult pe el si tin conectat incarcatorul.

Asta pare o baterie într-o stare mult mai bună. Este ciudat că la prima afișează tot „good”, deși bara e roșie. Mă rog… Ți-aș sugera să calibrezi calculatorul cu bateria asta care, în mod normal, ar trebui să te mai țină doi ani. Reține că o baterie nefolosită mult timp se degradează.

Toate bune momentan, porneste ok cam 15-18 secunde foarte ok pentru varsta lui mai putin led-ul de status nu se mai aprinde …sincer nu ma deranjeaza atat timp cat merge ok ! Multumesc inca odata pentru sfat !
Sa vedem ce se mai intampla zilele care urmeaza sper sa fie ok nu am momentan buget sa il schimb .

Dacă ești mulțumit de el și nu simți nevoia de performanțe superioare, îl poți păstra liniștit. Eu am la facultate un iMac din 2006 pe care merge Snow Leopard, mai sus nu duce. Merge excelent, nu simt nevoia unui calculator pt a proiecta un text, un filmuleț, un scan.

Din pacate am dat de aceiasi problema dupa ce am facut upgrade la El Capitan nu mai porneste …sa fie o problema de soft ?A mers fara probleme cu Yosemite dar ma obisnuisem cu El Capitan …ceva lucruri in plus , am zis sa il trec din nou la el dar vad ca am aceiasi problema …vreo idee ?

Dacă a mers cu Yose și acum nu mai merge cu Căpitanul înseamnă că ai făcut ceva non-standard, mai ales că nu ne spui cum ai făcut, detalii. În timpul instalării, ai avut tot timpul alimentatorul conectat, da? Nu s-a oprit cumva instalarea din lipsa curentului?

Incarcatorul conectat si totul a mers perfect …upgrade un dmg care il am si pe Imac care merge fara probleme .Nu sunt un mare specialist nu stiu ce alte detalii sa mai dau …stiu si eu strictul necesar .Simt ca ma cam depaseste problema :slight_smile: Ahhh Am uitat acum am reusit sa il pornesc dar cooler-ele sunt la maxim…am un smc fan control sa fie asta problema ?cu toate ca temperatura procesorului este ok …

Itit dau un sfat:
De pe macbook, du-te in app store si descarca os x el capitan (asta in cazul in care l-ai descarcat anterior ) .
Descarca de pe internet disk maker x.
Conectezi la mac un flash drive de minim 8 GB.
Deschizi programul si urmezi instructiunile ce iit vor aparea pe ecran.
Dupa ce stick-ul e gata, inchizi mac-ul, apoi il deschizi tinand apasata tasta alt.
Din acel meniu iti selectezi stick-ul proaspat facut si fa un clean instal (ce include si formatarea disk-ului) pentru a scapa de eventuale probleme software.
Toate cele bune! :wink:

Afirmații gen „am făcut upgrade, nu mai pornește”, apoi „Ahhh Am uitat acum am reusit sa il pornesc dar cooler-ele sunt la maxim…am un smc fan control sa fie asta problema ?cu toate ca temperatura procesorului este ok …” ne bagă în ceață, păi odată nu merge, 15 min. mai tîrziu merge, dar cu coolerul la maxim… Ce e asta? Asta nu e descriere de problemă, e pierdere de vreme. Eu nu-ți mai răspund.

Dupa cum spuneam nu sunt un mare specialist …expun problema cum ma pricep mai bine …daca vreti si ma puteti ajuta ok daca nu ,nu .Multumesc oricum pentru sfaturile anterioare !
StefanCH am descarcat anterior El Capitan deci o sa incerc si un clean install.

Daca zici ca are probleme cu pornirea si atunci cand porneste are cooler-ele la maxim e probabil de vina pasta termoconductoare care trebuie schimbata.
Dar, cum am zis, incearca intai clean install si daca mai face aceeasi problema incearca sa ii schimbi pasta.

Descrierile amicului nostru sînt incomplete și sar de la una la alta. Dacă omul nu se pricepe, cum spune, nu cred că îi poți recomanda să schimbe pasta, mai ales că aceste ventilatoare turate la maxim par ceva nou, apărut ieri. Mi se mai întîmplă și mie asta după un upgrade de sistem, după care se calmează în cîteva secunde, pare un fel de test al sistemului.

Ok deci am facut un clean install si pare a fi in regula,mai putin ledul de status care nu se mai aprinde, pasta am schimbat-o acum vreo luna, temperatura procesorului 47-70 de grade in functie de aplicatiile rulate ramane sa vad ce se intampla .Va multumesc pentru sfaturi si va tin la curent .Oricum am mers doar cu singura baterie, nu le-am mai alternat si nu mai am probleme cu incarcarcatorul si nici cu ledurile care arata nivelul bateriei.

Alternarea bateriilor NU este o idee bună. decît dacă ai un job care nu permite încărcarea bateriei peste zi, dacă ar fi nevoie. Există un dialog permanent între sistem și baterie, dacă le tot schimbi, forțezi sistemul să se reseteze mereu. În plus, nu prelungești deloc așa viața bateriei. Cea mai bună metodă este ca aprox o dată pe lună să descarci bateria complet pînă jucăria întră automat în sleep, conectezi imediat încărcătorul și îl ții încă vreo oră după ce e ledul verde. Dacă zici că nu se mai aprinde (așa înțeleg), ai afișarea pe display în sus dreapta. Evident, dacă bateria a proastă, e proastă oricum. Metoda de mai sus prelungește viața unei baterii bune cu cîteva luni pînă la un an.