Marire spatiu de stocare

Detin un MacBook Pro 2010 Procesor 2.4 GHz Intel Core 2 Duo, Memory 6 GB 1067 MHx DDR3, si as dori sa stiu cum imi pot crea mai mult spatiu pe laptop, daca e posibil. Ma refer ca imi spune ca eu am doar 100GB memorie, si nu de multe ori mi s-a intamplat sa imi apara ca nu mai am memrorie si ca trebuie sa-mi sterg din fisiere.

Cum as putea face sa am mai multa memorie, dar fara sa-mi cumpar un HDD extern, pentru ca nu vreau sa trebuiasca sa stau mereu cu el dupa mine. As dori ceva care sa fie integrat in laptop. Nu exista carduri mici or ceva de genul care sa-mi faciliteze problema cu memoria???

Înlocuiește unitatea CD-ROM (SuperDrive-ul) cu un adaptor (caddy) pt HDD/SSD (aprox 50 lei).

Dacă MB-ul tău este cu HDD este recomandat să-l înlocuiești cu un SSD (de min 256 GB ~ 350 lei) și HDD-ul original îl montezi în caddy …

Probabil că găsești și ceva extern pe slotul de card dar este scump și nu stă grozav cu viteza de scriere/citire.

1 Like

Aceeași sugestie ca și Radu îți dau și eu. Am un SSD de 250 GB pt discul de sistem și un HHD de 2 TB pt date. Aceeași generație de MBP are și soția, ea are un SSD tot la 250 GB + HDD de 500 GB în locul unității optice. Dacă mai folosești CD-uri/DVD-uri, poți lua o unitate optică externă sau pe cea internă o conectezi la un cablu SATA-USB. Dacă MBP este încă bun și fără probleme, investiția ar fi cam așa:

  • un SSD de minim 120 Gb pt sistem în locul actualului HDD
  • scoți unitatea optică pe care o poți folosi extern cu un cablu adecvat;
  • în locul un. optice pui un HDD de 500 GB-2TB
    Costuri (în ordinea de mai sus): 350 + 50–70 (cablul) + 250–400 (depinde de capacitate HDD)
    Actualul HDD poate fi folosit ca rezervă. Apropo, faci backup al datelor?

Imi cer scuze ca intervin, pe un MacBook Pro Retina, 13-inch, Early 2015, cum se poate face acest upgrade?
Intreb doarece acest laptop nu are CD-ROM.

Te recomand de prim-ministru :sob:

1 Like

Dacă prin „acest upgrade” înțelegi să pui un al doilea disc pt stocare, este evident că nu se poate, de vreme ce nu ai ce scoate din el ca să pui altceva.