Manager de descărcări

Folosiți un „download manager”? În special pentru cele din browser vorbesc, nu de torrente.

Eu nu foloseam, pînă cînd aseară am cumpărat niște librării de instrumente virtuale care totalizează cîțiva GB și Safari descărca cu… 1 KB/s. Am repornit, încercat în Chrome, șters cache-urile, nimic. Cînd mă pregăteam să le scriu celor de la suport tehnic al site-ului vînzător, văd că scriu acolo la recomandări generale să folosești un download manager, oferind cîteva variante.

Am instalat FreeDownloadManager :slight_smile:. Și, culmea, din Safari nu se lansează, dar via extensia de Chrome, am pornit descărcarea respectivă în el și acum merge cu > 2 MB/s.

Mai auzisem la un moment dat de Folx, am impresia că primise chiar pagină Featured in App Store. Dar nu i-am văzut rostul, așa că l-am ignorat. Acum reconsider.

Voi folosiți ceva similar? Dacă da, cum vă merge (față de fără el)? Ce alte păreri și informații mai aveți?

Am folosit într-o vreme, apoi m-am plictisit. Nu descarc prea multe lucruri, ocazional vreo carte, revistă… Aceste aplicații erau f. utile pe vremea cînd navigatoarele nu aveau funcția de reluare a descărcării, acuma o au. Cu viteza nu știu, de vreme ce banda permite x kb/sec., nu văd cum un d„escărcător” o poate mări, poate însă mă înșel.

Mie Safari nu mi-a reluat aproape niciodată un download, nu știu de ce.

Foloseam Speed Download pe vremea când fiecare MB descărcat era prețios din cauza conexiunii lente la net. Acum vreo lună am avut iar nevoie de un download manager și am descoperit Folx (Speed Download a murit între timp). Nu prea am ce să comentez despre Folx, și-a făcut treaba, e ok.

De ce ai avut nevoie din nou de un download manager, dacă pot să întreb? :slight_smile:

Nu puteam să descarc cu Safari un fișier audio de vreo 200 MB de pe nu mai știu ce site. Încercasem de mai multe ori dar mereu după un anumit timp se oprea brusc descărcarea. Cu Folx a mers în cele din urmă. Probabil că era mai insistent să țină deschisă conexiunea cu serverul.

Mai mult sau mai puțin cam același lucru s-a întîmplat și la mine. Deci se pare că, dacă e bine făcut, un manager din ăsta chiar își face treaba și merită folosit, zic eu.