Mail.app nu se conectează

Mă aflu într-un hotel din Arad, wi-fi pare OK, Safari se conectează, Roccat (aplicația alternativă de net) de asemenea, pot face internet banking, se conectează și Airmail. Mail.app însă e moartă, apare ! în stînga, am dat restart, nu merge. Cele 3 conturi principale de mail musai să le accesez din browser.
Întrebare: se poate rezolva chestia asta cumva? Sau e un bug al Mail.app și nu am ce-i face?

Depinde care o fi cauza, sunt multe variabile acolo… bug de Mail nu cred că e, mai degrabă ceva legat de configurația rețelei.

Mail.app este singura care nu se conectează, restul merg fără probleme.

În Mail.app (versiunea românească): Fereastră → Depanator conexiune. Poate ajută la ceva.

Din păcate, nu rezolvă nimic. Se învîrte rotița aia și la final pune o bulină roșie în stînga, conexiune imposibilă. Și Software update merge fără probleme. Oricum, Mail.app nu are setări specifice, le faci din sys prefs, per global se conectează, dovadă că pot scrie și posta acest mesaj.

Poate rețeaua de la hotel are blocate porturile pe care comunică Mail (IMAP/SMTP)?

Salut.
Cred ca e o problema de securitate. De tipul retelei la care te conectezi si cum anume cumunica ea cu serverele apple. Decat sa faci sapaturi…chestie care s-ar putea sa functineze/dea roade la un moment dat, iti recomand sa folosesti ICLOUD mail app (asta in cazul in care esti sicronizat deja).
Mai citeste si aici (daca ai vreme):

Recommended settings for Wi-Fi routers and access points - Apple Support

Nu pică pe nicio situație de acolo. Mail.app este singura aplicație din cele pe care le am care NU poate comunica, restul merg.

Am trecut prin alte 2 hoteluri și situația este identică: conturile gmail și icloud nu se conectează prin Mail.app. Se pare, așadar, că nu am ce bibili, așa sunt setate aceste routere wi-fi, se pare.