Mai merita investit intr-un Macbook pro 13 mid 2012 in 2020

Salut,

Am o intrebare: Mai merita investit intr-un Macbook pro 13 mid 2012 in 2020 ?
As vrea sa aflu si parerile voastre, multumesc si stati acasa !!!

Da, pentru ca il poti upgrada la 16 gb ram si raid de 2 ssd-uri.

Depinde ce vrei să faci cu el.
Dacă nu te deranjează faptul că e lent și că în curând nu vei putea să lucrezi cu cele mai noi versiuni ale sistemului de operare și ale programelor, atunci poți investi.

PĂi depinde ce și cît vrei să investești. Argumente pro: suportă ultimul sistem de operare (nu se știe dacă și pe următorul, probabil nu), este ușor upgradabil (vezi ce spune nihilsinemac). Argumente contra: nici unul, dacă nu e vorba de a repara ceva critic și care costă mult.
Eu folosesc acum, fiind mutat la țară în perioada asta, un mini mid 2011 pe care rulez ultimul sistem suportat, adică 10.13.6, High Sierra adică. Nu simt nicio problemă, folosesc două monitoare nu foarte performante (nu m-am cărat cu nimic greu de acasă).

Au loc două SSD acolo? Nu știam, super.
P.S. Stupid me: în tăviță al doilea, da!

Multumesc, am pus pe el 2 ssd, aveam deja 16gb ram si acum am dat comanda de baterie https://www.batteryupgrade.ro/shopBrowser.php?assortmentProductId=42848044&shopGroupId=41295961&tracker=adwordsk_ro_GP-pla_Notebook&gdataKwd=&gdataType=pla&gclid=Cj0KCQjwwr32BRD4ARIsAAJNf_2SpOg-_RB82PS5IgbXEA7z9LrGLoW8xfpPB3yhFA9PX6mlGtIF4P4aAs0HEALw_wcB
sper sa fie ok pentru el, din cate am vazut pe forum ati avut experiente bune cu ei. Am pe el instalat macOS Catalina 10.15.5 aseara am facut update, dar nu functioneaza Battery Health Management, pentru ca nu are thunderbolt 3. Este ok pentru ce fac eu la munca (remote).

Ai o baterie after-market, de aia nu iti merge softul acela. Nu vei avea aceeasi autonomie, dar … Ar trebui sa fii multumit in momentul de fata. Enjoy

Am comandat și eu de la ei 3 baterii, prima a picat după 10 luni, mi-au schimbat-o după ce le-am trimis-o undeva în Olanda, a costat cam 40 lei dar, una peste alta, mi s-au părut serioși. A doua baterie merge și acum după vreo 3-4 ani. Pt a verfica periodic starea bateriei folosește aplicația Coconut Batery. După ce pui bateria nouă, peste 10 luni ar trebui să ai peste 90 % cel puțin, dacă nu chiar peste 95%. Dacă ai sub 75 %, cum a fost cazul meu, o raportezi ca stricată, deoarece dacă a picat 25% în 10 luni, din clipa aia va pica rapid sub 50% și imediat va fi de nefolosit ca portabil.
Eu zic că e o jucărie f bună