Magic Mouse se tot intrerupe conexiunea cu Mac book pro mid2014

Salut,

dupa cum ziceam si in titlu am o problema cu magic mouse, tot pierd conexiunea cu magic mouse-ul. Foarte foarte des. Adica ii dau connect si dupa 15 secunde iarasi se deconecteaza. In notifications imi arata ca bateriile de la mouse sunt 100%. Ce poate fi?Tin sa precizez ca pana astazi nu mi-a mai facut treaba asta, doar uneori nu des, cand deschideam laptopul nu era conectat, dar ii dadeam conectare si mergea f bine.

Multumesc!

Mi se întîmplă și mie lucrul ăsta, cu MBP mid 2012, e drept că nu așa des. Adică poate de 2-3 ori pe zi, mai des dacă-s bateriile pe ducă.

Probabil că nu e singura soluție, dar din ce am citit pe tema asta, se spunea că bateriile Energizer cu care vine șobolanul din fabrică au un formă “perfectă” pentru el, în sensul că se realizează contactele cum trebuie și nu se deranjează niciun milimetru nici dacă izbești șobolanul de masă. Realitatea este că mie nu mi s-a deconectat niciodată cît timp am folosit bateriile din fabrică, problemele au început să apară cînd am pus bateriile mele, Duracell.

Soluția la care am recurs este să bag niște hîrtie îndoită între baterii, astfel încît să le depărteze cît permite și totodată să le facă absolut imobile. Nu știu ce baterii ai tu, dacă-s Energizer, pică toată povestea, cred, dar dacă nu, poate ar merge să încerci să îndeși niște hîrtie care să imobilizeze bateriile (și totodată să nu influențeze contactele de la capete, desigur).

Dacă spui că pînă acum nu ți s-a mai întîmplat și nu ai schimbat marca de baterii de curînd, probabil că nu asta e problema, mai așteptăm răspunsuri.

Mai alte device-uri conectate la computer prin Bluetooth? Pot fi interferențe.

Salut,

Nu mai am alte device-uri pe Bluetooth legate de laptop. Marca de baterii am schimbat-o am pus Duracell. O sa incerc cu hartii. Multumesc pentru raspunsuri.

Eu folosesc incarcatorul cu inductie mobee. Nu stiu pe unde se mai gaseste. Dar nu am probleme cu el.

Problema am avut-o si eu pe un pc cu windows 8 cu licenta. Am rezolvat-o azi foarte simplu cu un adaptor bluetooth 4.0 de la hama. Functioneaza perfect :smile:

Asta dacă era vorba de o problemă de soft, posibil să fie, pur și simplu, un device stricat, caz în care soluția nu funcționează. Aceleași simptome pot avea cauze diferite.

Vreau doar să adaug că mi-am cumpărat și eu Magic Charger-ul de la Mobee și încă se mai întrerupe, cam cu aceeași frecvență. Plus că, dacă închid mouse-ul, cînd îl pornesc îmi dă mereu alertă de baterie și trebuie să stea cîteva (zeci) de minute la încărcat ca să-l vadă apoi.

Cum spune și @Cattus_Thraex, încep să cred că are ceva șobolanul. N-am alte dispozitive conectate brin bluetooth, dar nici nu mi-aș ocupa un slot USB cu un adaptor bluetooth.

nu are “soarecele” nimic. sa fim seriosi sunt solutii si pentru ocuparea slotului de un adapator bluetooth cu ar fii un usb slot extender :slight_smile:

Noi nu știm dacă șoarecele are sau nu ceva, dar este foarte posibil să aibă. Și sîntem serioși, în general.

Poate sa fie de la wifi, daca e prea aproape.
Mie de ex imi facea alta chestiune mac-ul. Aveam un mouse wireless hama, prin unde radio 2.4 ghz ( nu prin bluetooth) si din cauza faptului ca la mac nu am usb 2.0, ci doar 3.0, la un interval de timp mouse-ul ( sau trackpad magic) mi se misca cu lag. Pointerul ramane cateva secunde ‘inghetat’ pe ecran si dupa isi revenea. Am zis ca e ba mouse-ul defect, ba trackpad-ul defect, ba mac-ul defect, ba OSX-ul defect :smile:

Dupa, am continuat: Am crezut ca e de la wifi, poate de la semnalul gsm de la telefon ( ca il tineam langa mac), dar dupa ce nu am mai folosit mouse-ul si exclusiv magic trackpad-ul n-am mai avut probleme. Cica porturile usb 3.0 nu prea se impaca cu semnalul 2.4 ghz de la perifiricele wireless
Vezi si tu, izoleaza problema.

ce spui tu e logic, e vorba de un driver care, foarte probabil, se comportă prost pe usb 3. este și motivul pt care asemenea produse 3rd party pot comunica prost cu OS X.

Mie mi se pare ca problema vine de la BT. Eu am un Magic Trackpad si un BT dongle Asus (Pe un Mac de balta shhh!!!). Uneori mi se intampla sa imi dea warning low battery. Doar opresc si repornesc butonul la Trackpad dupa care imi arata procentajul de incarcare chiar de 70%. La fel se intampla daca scot si repun dongle-ul, doar ca dureaza mai mult pana ce sistemul il vede. Cand foloseam Magic Mouse, se comporta la fel cum semnaleaza dl. Adrian.

Nu e vorba de driver, este o incompatibilitate intre semnalul pe 2.4ghz prin care comunica dongle-ul si portul usb 3.0

Nu-s mare priceput în tehnică, dar comunicarea asta nu se face printr-un „birjar”?

Hai ca am dat un search pe batranu’ google.


“…there are interference issues between USB 3.0 and the 2.4 GHz band”

Tot de la birjar se trage, crede-mă, el ține frîiele.