MacOS Mojave 10.14 [Bug-uri, noutati, pareri]

Pareri, impresii cei care l-ati instalat deja?

LE: Mai are cineva probleme cu Dynamic Wallpaper-ul? Odata pus sistemul pe dark mode, wallpaper-ul ramane in modul “night”. Sper sa se rezolve totusi intr-un viitor update. Alte probleme (dupa o zi de utilizare) nu am sesizat. Se misca la fel de bine ca HS.

Eu am schimbat repede pe modul clasic. Mai au de lucru. O chestie enervanta, la mine, e că dacă deschid o aplicatie care nu e în dock, ea se ancoreaza automat în dock și trebuie s-o elimin manual

Ăsta poate fi un „feature“, nu se poate seta în Sys prefs/Dock?

Ar fi unul dintre cele mai proaste „feature-uri”. Sper să fie bug :smiley:

Nu știu… dacă există undeva „automatically anchor an app to the dock” bifat/nebifat atunci mi se pare OK. Altfel, cei care tot testează aplicații, cum mai sunt și eu, se vor trezi cu docul gâtuit.
P.S. Nasol este că toate cele 3 MBP-uri + miniul de la mine sunt din generațiile care nu vor suporta Mojave. Dar nu mă mai agit, am ajuns la vârsta când șmecheriile astea nu mă prea mai interesează. Important este că-mi fac bine treaba cu ce am și o voi face încă ceva timp, sănătos să fiu.

Asta era. Thanks Cattus. A aparut o noua optiune bifată automat în dock “Show recents in dock”. Am debifat-o și e ca înainte.

1 Like

Păi vezi? Am intuit asta. Nu mai am răbdare să testez pt Apple, dar am făcut-o ani de zile. Oricum, pe ce am eu, nu mai pot rula Mojave, dar până la toamnă/la anul mai vedem. Mie mi se pare OK chestia asta.

Pentru mine nu-i OK dar măcar am văzut că se poate scăpa de ea

Alt bug(?): nu pot deschide nicicum Keynote, crapa de fiecare data dupa pornire.

LE: Nu gasesc nici optiunea “Take photo” care deschide automat camera iPhone/iPad pentru a insera poze in documente, prezentata la WWDC. Poate o fi in urmatoru beta?

În faza asta, o să tot crape.

De acord, insa fata de alte beta-uri, asta chiar se misca surprinzator de bine din toate punctele de vedere.

La mine merge keynote

Asta pare “furată” din iOS. Pe iPad Pro îmi apar automat în partea dreaptă a Dock-ului ultimele aplicații deschise. Acolo e utilă chestia asta, nu știu cum va fi pe Mac.

Avem beta 2

LE: Prima chestie pe care am observat-o e ca bara de loading din Safari are acum “accent colour”(setat in system preferences)

1 Like

Poate confirma cineva daca aplicatiile din suita iwork mai crapa la lansare pe beta 2?
Va rog frumos! :smiley:

La mine merg toate. Cred ca și aplicatiile au primit update împreună cu beta 2.
Numbers 5.1
Pages 7.1
Keynote 8.1

Aceasta sunt ultimele versiuni ale aplicațiilor în general, nu numai în Mojave. Ultimul update al lor a fost alaltăieri.

Evident că nu numai în Mojave. Sensul afirmației mele era că ultimul update probabil îmbunătățește compatibilitatea cu Mojave.

  • In beta 2 spre deosebire de beta 1, Safari nu mai retine informatiile de login. Trebuie sa te loghezi de fiecare data.

  • Avem si Maps in dark mode

1 Like

La mine le reține. Oricum eu folosesc firefox ca browser de bază, aici salvez login-urile după care le import în Safari. Începând cu beta 1 însă, nu mai pot importa nimic din firefox, îmi dă crash.