macOS 15.1 și aplicațiile nevalidate

Azi am dat să deschid un update al unei aplicații de backup pe care o folosesc de ceva timp (SyncTwoFolders)și am constatat că sistemul refuză să o deschidă. Acest nivel suplimentar de securitate pare introdus de macOS 15.x. I-am scris autorului aplicației și mi-a oferit soluția. Fiind în franceză, redau textul în română (tradus de DeepL):

1. Pe Mac, alegeți meniul Apple > Setări sistem, apoi faceți clic pe „Confidențialitate și securitate” în bara laterală. (Este posibil să fie necesar să derulați pagina în jos).
  2. Mergeți la Securitate, apoi faceți clic pe Deschidere.
  3. Faceți clic pe „Deschide oricum”.

Atenție: Acest buton va apărea după aproximativ o oră după ce ați încercat să deschideți aplicația.

1. Introduceți parola și faceți clic pe OK.
    Sper să vă fie utilă informația.

Control-click nu mai functioneaza in Sequoia.

Nu am trecut mult de furculisioane, dar cred ca traducerea notei ar pute fi imbunatatita: “Acest buton apare timp de aproximativ o oră după ce încercați să deschideți aplicația.”

Păi cine critică propune. Cum ar trebui reformulat?
Mie mi se pare că DeepL s-a comportat bine.
P.S. Partea importantă a acelor instrucțiuni este că butonul de deschidere nu apare acolo imediat, ci la ceva timp după ce s-a încercat deschiderea aplicației. Nu știu dacă durează chiar o oră, nu am cronometrat, dar într-adevăr apare după mult timp.

Reformularea a fost propusa acolo unde am semnalat o posibila eroare.

Cred că deja facem un dialog inutil.