MacBookPro 13" SIERRA !

Buna ziua tuturor ,

Am downloadat ieri softul nou pentru MacBookPro ( OSx Sierra ) si cand sa-l instaleze desi mai aveam 1,80 Gb spatiu liber sa blocat si de atunci tot il restartez si il restartez si nu mai stiu ce sa fac cu el . Stie cineva ce e de facut ? nu pot nici sa-l sterg si sa revin la softul vechi imi spune ca nu poate sa reporneasca softul vechi !!! si aproape ca mai are un pic si e gata de instalat si dinou revine la mesajul nu mai ai spatiu suficient pentru instalare .

Păi nu, nu ai spațiu suficient! 1,8 GB sunt ca și cum n-ar fi, îți trebuie măcar 10-15 GB liberi ÎN PERMANENȚĂ, altfel sistemul n-are suficient spațiu pentru fișierele temporare.

Porneste mac-ul apasand concomitent tastele: cmd+alt+r , asa vei porni internet recovery.
Fa de acolo un clean install ca sa readuci mac-ul la viata si ulterior poti face update din App Store.

1 Like

merci , acum deja ii dadusem sa faca back-up de pe un hardextern, sa-l intrerup si sa incerc varianta ta de internetrecovery

hmmm intrerupsesem ca parca dura prea mult varianta cu recuperatul de pe hard extern , si am incercat varianta oferita de tine dar problema nu recunoaste nici o parola de WIFI !!! de ce plm ? ai idee?

Dacă folosești limbaj indecent gen plm mai bine nu mai scrii în acest forum. Este o părere. Tudore, ce zici?

scuze

Dacă nu-l poți debloca pe faza asta, soluția este să faci rost de un alt mac, le conectezi în target mode (vezi pe google) prin firewire sau thunderbolt, mai ștergi din fișiere și apoi reinstalezi. Cu ocazia asta, faci backup, salvezi undeva datele, operație OBLIGATORIE înainte de upgrade de sistem. Dacă nu reușești, instalezi de la zero din stick de boot, formatezi discul și o iei de la zero. De aia se face mereu backup înainte de upgrade/instalare/reinstalare, nu știi ce necaz poate apărea, în cazul tău prea puțin spațiu pe disc. Sistemul trebuie să aibă minim 10 % spațiu liber din capacitatea discului, altfel pățești ce ai pățit. Cu atît mai mult la upgrade, cînd spațiul ocupat pe disc de fișierele temporare este destul de mare. În faza finală a instalării ele sînt șterse, dar pînă atunci ai nevoie de minim 25 GB liberi pt ca sistemul să-și poată rula scripturile de instalare.

Dupa o zi de stres si nervi si subliniat si un coleg pe forum cu limbajul cica neadegvat , in fine , am reusit sa rezolv problema mea cu MacBookPro 13" 2010 . Sa incep cu inceputul downloadasem softul nou care cica vroia aparent spatiu 5 Gb , dupa acre am inceput sa-l instalez si a inceput cosmarul , aveam intradevar 1,8 Gb spatiu liber , dupa care am dat de forumul asta unde am primit niste info care au fost de folos pana la un loc dupa care dinou am dat de baraj . Am facut acea varianta cu "Internet recovery " spre surprinderea mea nu a mers , in primul rand nu imi recunostea parola de la wifi desi incercasem de 5 ori , apoi am incercat cu cablu de net vazand ca wifi nu acepta parola .Intre timp de pe alt Mac caut si alte info pe net si am dat apple suport si acolo unul povesteste despre aceesi situatie si acolo explica unul ca e nevoie dbuna de internet si sa mai incerc asa , spre surprinderea mea modelul din 2010 la mijloc inca nu poate sa beneficieze de "Internet recovery " asta dupa ce am fost sunat de catre unul din suportul tehnic de la Apple asta dupa ce am insistat in formularul lor de probleme pe net care il complectasem de pe iPhone . Si mi-a mai ramas varianta la care nu prea vroiam sa recurg sa faca backup de pe hardul extern i-a luat cam 3 ore si acum va scriu de pe MacBookPro . acum am spatiu 22 Gb dar inca nu fac updateul tot odata am aflat ca are o gramada de buguri SIERRA asta . Va doresc o zi minunata si noapte buna . Multumesc celor care m-au ajutat si cu siguranta am mai invatat azi ceva . Numai bine si pe curnd probabil .

Tu-i mama ei de …Limba Romana. :slight_smile: