Macbook vs hp

Detin un Hp ProBook 4540s de 3 ani, imi merge foarte bine si acuma dar vreau sa trec pe macbook , si nu prea imi permit o memorie mai mare decat am pe asta dar daca imi iau un macbook fix accelasi cernte care am la acest laptop plus ca au soft-ul lor ma intreb cam care ar fi diferenta ?

Cerintele la laptopul meu .

8 gb rami
750 gb hard sata
intel graphics 4000 - 2 gb
i7 2.20

Macbook care am gasit ce mi-as putea permite
8 gb rami
256 ssd
i7 2.20 ghz

Ar fi mult mai bun decat ceea ce am eu acum ar merge mult mai rapid ? il vreau pentru viteza pagini si etc nu jocuri.

Adică? :smile:

SSD-ul clar e un mare avantaj, oferă o creștere fantastică de viteză față de orice HDD.

Dar, în același timp, trebuie să ții cont că MacBook-ul, dacă e produs după 2012, nu se mai poate desface; de cealaltă parte, laptopul (HP) l-ai putea tu îmbunătăți în timp (de exemplu, cu SSD).

Oricum, din punctul meu de vedere, principalul lucru care ar trebui să atragă/respingă pe oricine din partea unui MacBook este sistemul de operare. Dacă ai lucrat cu vreun Linux și nu te-ai simțit extrem de incomod, te vei adapta ușor și la OS X. Sau chiar dacă nu, e subiectivă treaba oricum.

Așadar, din punctul meu de vedere, ideal ar fi mai degrabă să te documentezi despre OS X vs Windows, găsești materiale gîrlă pe net, mergi în magazine, probează și apoi decide.

Așa, să compari două mașinării, eventual și cu configurații diferite, nu ajungi niciunde.

2 Likes

La ce configurație are HP-ul tău, ai putea încerca chiar să instalezi OSX pe el! :smiley:

1 Like

Eu nu l-aș băga în ceață, dacă omul e începător sau chiar nu a mai folosit niciodată OS X ori vreun Mac, fix Hackintosh îi trebuie :smiley: Zi și tu Ubuntu, ceva sau măcar Pear OS, dacă mai scotocește un pic.

1 Like

Mark. Apple încă face produse mai bune decît HP. A fi „mai bun” însă cere niște detalii. Nu uita că obișnuința este adesea mai importantă decît calitatea. Ce vrei să faci cu el?
Indiferent de marcă și de OS, un SSD dă viteză mult mai mare de reacție, chiar pe un calculator mai vechi (eu am pus pe un mac vechi din 2004 și este vizibilă diferența). Dezavantajul este că are capacitate mică de stocare. Raportul capacitate/preț cel mai bun este pt SSD la 240–250 GB. E puțin. Ca atare, eu am un asemenea SSD ca disc de sistem și un al doilea disc de 2 TB în locul unității optice. Mai am încă 1 TB liber, dar se tot umple. Ca atare, dacă ar fi să-mi iau un MBP nou, mi-aș lua unul cu unitate optică, aș scoate-o și mi-aș pune un caddy (70 lei) + HDD la 2 TB (400-500 lei).
În al treilea rînd, un ALT sistem de operare implică o anume adaptare. Deși, contrat a ceea ce spune dl Tim Cook, un PC face ce fac un mac și invers. Ce aplicații de bază ai în vedere?
Ce MacBook vrei să iei? Presupun că un MacBook Pro, nu lua noul MB de 12 inci, îți complici viața și așa complicată prin trecerea la un alt OS, ia-ți un MBP.
Eu am în casă numai MBP luat sh, toate merg f. bine, sînt destui oameni serioși care vînd jucării bune și, cu 1800–2500 lei poți lua sculă f. bună.

1 Like

Asta dacă ai priceperea să faci așa ceva. Eu zic că recomanzi aiurea, dacă nu te superi pe mine. Hackintosh e pt cei care se pricep la bibilit softuri, la înlocuiri kext-uri și alte alea. În plus, în doar f. puține cazuri un hackintosh este pe deplin funcțional: ba nu merge bluetooth, ba nu intră în sleep, ba nu merge wi-fi, ba placa audio etc. etc.
Mark, nu-l asculta, decît dacă ai pe cineva care știe bine ce face și îți poate pune OS X pe un PC. Mai sînt, dar rari.

1 Like

Imi place enorm , nu o sa instalez pe accest hp cel mai bine am cumpar ma gandeam un imac si air 2015 , air pentru stat in pat deplasare etc… Oricum de cand am pus mana pe produsele apple cel putin ma uimit imi place enorm si pare si totul simplu oricum de priceput ma pricep reuseac sa instalez desi necisita timp si rabdare si e cela mai bine cand ai direct de la ei . Da va multumesc pentru sfaturi. Dar nu inteleg de ce cand fac cerintele pe site-ul lor cum vreau eu nu pot comanda in Romania ?

În România nu poți cumpăra de pe Apple.com. Trebuie să iei de la dealeri (istyle.ro, Noumax.ro, eMAG.ro etc.)

Ți-a răspuns Tudor. Ca idee generală, magazinele americane Apple nu vînd în afara SUA și Canada, există dealerii locali. Alt exemplu: dacă vei dori să comanzi de pa amazon.co.uk, vei constata că nu toți trimit în afara UK, numai unii. Dacă vrei să cumperi produse Apple în RO, te duci pe istyle.eu ori pe noumax.ro. Acuma vînd produse Apple și emag.ro ori pcgarage.ro.

Încearcă să scrii fraze mai scurte și cu un conținut mai coerent, dacă nu îți cer prea mult.