Macbook se incalzescte dupa update

Buna ziua. Am o problema cu un macbook 2011 care, dupa update la sierra 10.12.5 se incalzeste in 10 minute dupa ce il pornesc la 70 de grade celsius, fara a deschide vreo aplicatie, fereastra sau orice. Mai are cineva aceasta problema? Pana la acest update, am rulat Sierra 10.12.4 si nu am avut nici un fel de problema. Multumesc


Nu, dar uneori se mai încălzește și turează ventilatoarele după un upgrade. Asta se întîmplă după primul restart în sistem, după care revine la normal. La tine se întîmplă recurent, și după un restart intenționat? Ce aplicații 3rd party ai din categoria celor care pornesc automat la logare și care interferează cu sistemul? De ex., ce aplicații ai listate în zona de mai jos?

salut. nu am decat fancontrol pe care l-am instalat dupa ce am facut upgrade-ul. din cele enumerate de tine nu am nimic. am incercat toate variantele cu icloud, keychain si ce am mai gasit pe net (pram, nvram, etc). acum am reinstalat os-ul cu cmd+R si vad ca are exact aceleasi simtome. de exemplu, acum ca am deschis safari temperatura a ajuns la 72 grade. o sa incerc sa reinstalez versiunea 10.12.3 sa vad daca mai am problema asta. nu as fi vrut sa ma mai complic sa reinstalez toate programele, dar daca nu exista alta solutie… multumesc mult pentru raspuns.

Dezactivează fancontrol și vezi ce face.
Reinstalarea nu rezolvă problema dacă o faci peste sistemul vechi, deoarece nu se șterge nimic, dacă e vorba de un utilitar care conduce la asta, ăla tot acolo rămîne. Un test simplu este cu un user nou, te deloghezi din cel actual și te reloghezi în ăla și vezi cum e. Dacă e OK, atunci e relativ clar că e de la un utilitar. Nu e musai, dar dacă ai ajuns aici, trebuie să identifici problema.

Da. am reinstalat sistemul clean install. vad ca nu mai face. acum vreau sa aduc inapoi din time machine. daca incepe din nou o sa vad ce fac. am dezactivat si fan control inainte. am facut cam tot.merci

Corect, acuma o iei pas cu pas și vezi ce produce necazul. În orice caz, nu acel upgrade în sine este problema, ci niscai comportament nasol al unui utilitar. Adică, uzual, cam așa se întîmplă la aceste update-uri/upgrade-uri (mai ales la astea din urmă).

Salut,

am observat si eu aceasta problema dar se reprodice random, adica sunt zile cand nu se incalzeste si sunt zile cand timp de x minute merg ventilatoarele turate si se incalzeste(dar nu tare) peste 85 grade dar isi revine tot tupa cateva minute. Nu imi dau seama nici eu de la ce ar putea fi dar nu prea sunt incantat de ideea sa fac un clean install. Cum as putea identifica “problema” ?

Merci!

Nu știu dacă e o problemă, în sensul unui defect. Pur și simplu, procesorul este solicitat mai mult, se încălzește, pornesc ventilatoarele. Dacă te uiți la un film pe un monitor extern, de ex., resursele solicitate cresc, jucăria se încălzește…