MacBook Pro retina 13 inch early 2015 la pornire a înghețat

Am cumpărat de la iStyle în septembrie 2016 un macbook pro retina de 13 inch care până acum două zile a funcționat ok. Am vrut să-l pornesc acasă, după ce am venit cu el de la serviciu și fără să am vreo problemă cu el pănă atunci de-o dată după pornire, când să introduc parola, a înghețat atât trackpad-ul cât și tastatura. Nu-mi mai mergea decât tasta de pornire, în rest nimic. Ca să-l pot porni efectiv am avut nevoie de o tastatură cu fir și de un alt mouse. După ce l-am pornit, l-am restartat și-a revenit câteva ore bune, l-am formatat prin Internet recovery considerând că este o problemă de tip software, i-am instalat programele necesare, totul ok, l-am închis normal și când l-am pornit pe baterie la serviciu, a reînghețat. Are cineva o idee despre ce este vorba?

Păi e în garanție, nu? Nu are rost să întrebi aici, du-te cu el la garanție.

L-am reformatat cu Internet Recovery, deocamdată funcționează. Îl mai testez câtva timp și dacă mi se mai repetă evident că mă duc cu el la garanție. Credeam că i s-a mai întâmplat cuiva și speram și sper să fie doar o problemă de software. Oricum mulțumesc.

Aaa și să nu uit, i-am făcut și o resetare de NVRAM, sper să fi fost util.

Eu știu… Dacă e o problemă de soft e simplu, înghețul ăsta denotă mai degrabă niscai problemă hard. Dar, dacă mai ai ceva luni în față, mai testează-l.

L-am testat și și-a dat în petec, a înghețat iar. Sigur e problemă hardware. Mulțumesc.

Du-l așa la garanție și spune-le că e sistem nou, să nu facă și ei același lucru, apoi să reapară cînd te întorci acasă.

E drept însă că, dacă nu faci o instalare absolut curată, prin ștergerea discului și luat de la zero, este posibil să rămîne probleme în sistem, dacă pornim de la ideea că ar putea fi un sistem corupt. Dar, una peste alta, profită de garanție, eu aș zice că ai o problemă hard, totuși.

L-am dus la garanție, i-am întrebat dacă au mai întâlnit problema respectivă și în alte cazuri și cu jumătate de gură au spus că da și tot cu jumătate de gură au spus că de fiecare dată a fost o problemă hardware, dar cauza diferită de fiecare dată. Că au fost lichide vărsate în interior, bla, bla, bla… Sincer, nu cred o iotă. Am făcut cercetări pe cont propriu, atât cât se puteau face prin intermediul lui Google și am rămas stupefiat de cât de multe cazuri am găsit la nivel mondial cu aceeași problemă… Hai să fim serioși, nu cred că toată lumea a înnebunit să toarne lichide în interiorul computerelor, mai degrabă suspectez o chestiune, o problemă pe care cei de la Apple n-au luat-o în considerare. Unii chiar din Statele Unite au fost de-a dreptul revoltați și au amenințat cu procese în condițiile în care nu li se schimbă computerul cu altul nou sau, în cazul altora, dacă nu li se dau banii înapoi. Nu știu ce să zic, dar ceva nu miroase bine în cazul acestor modele.

Dacă ai vărsat lichid tu știi, probabil au spus ășa ca să nu-și asume nicio răspundere. Oricum,dacă vor găsi urme de suc, cafea, apă… nu pică pe garanție. Probabil însă nu vor găsi, așa că fie îl vor repara, fie îți vor da altul.

Ignoră discuțiile cu jumătate de gură : lichide vărsate si alte cele. Au la dispoziție un întreg arsenal de teste (oficiale Apple) care să-ți identifice problema ( macul tău contine inclusiv senzori (indicatori) care le spune dacă a pătruns apa).

Ai o problemă și cere să ți se rezolve. Bănui că tot la iStyle l-ai dus, lasă-l acolo căteva zile dacă cei de la service o cer, cere un răspuns oficial (email) și dacă nu-ți rezolvă problema ea legătura direct cu Apple - expune-ți si argumentează-ți experiența și cere-le lor o soluție.

În general dacă problema-i reproductibilă în service rezolvarea nu ar trebui să dureze mai mult de 7-10 zile (indiferent ce se înlocuiește în el sau altul nou).

Succes

Am o obsesie de cand am avut primul computer cu foarte multi ani in urma de a nu sta cu lichide langa computer. Asa ca nu se pune problema ca as fi varsat lichid in el. Sunt stupefiat de ceea ce s-a intamplat. L-am inchis normal si la pornire, pa, pa, s-a blocat si gata. Consider ca aceste noi computere sunt extrem de dezamagitoare. Mai am un iMac de 5 ani si merge bine merci fara dureri de cap si acum. Referitor la cei de la iStyle, da tot la ei l-am dus sa-l repare si n-am de gand sa-i las sa scape basma curata in situatia in care vor incerca sa zica ca a patruns lichid in el.

Ei, nu cred că vor spune asta dacă nu a fost așa, pur și simplu și-au luat o marjă de siguranță. Au avut destule cazuri în care unii s-au dus în garanție cu jucăria bușită dar era acolo cafea, de ex. Nu-s chiar rare cazurile astea. Și cei de la iStyle spus, în clipele de sinceritate, că noile generații de mac-uri nu sunt așa de robuste. Păi, în primul rînd, faptul că pui totul bloc compact pe motherboard, fără să mai poți face un upgrade (nici memorie, nici disc, nimic) înseamnă, din start, o sculă mai puțin fiabilă, deoarece, dacă pică ceva, pică toată placa.

Tocmai am primit un e-mail si un SMS de la iStylePro service prin care ma anunta ca pe baza diagnozei au determinat ca intr-adevar ansamblul TopCase (tastatura + trackpad) functioneaza aleatoriu si ca s-a dat comanda pentru piese. In 5-6 zile se remediaza.

Vezi? Era o chestie hard, iar flăcăii ăia nu-s așa de răi cum presupuneai. Bine că se mai poate schimba ceva la noua generație de MBP.

Mda ce sa spun, voi crede cand voi vedea, pana atunci sunt destul de rezervat.

Nu sunt chiar atat de rai, dar nici atat de buni. Chiar cineva de aici a avut parte de o abordare total neprofesionista cu cei de la iStyle. Oricum, bine ca s-a incheiat ok in cazul tau.
Eu am o singura intrebare: daca ma duc cu laptopul la service, trebuie sa prezint factura sau e de ajuns ca laptopul sa apara in sistem, pe baza SN, ca inca fiind in garantie?

Dacă nu au schimbat cumva procedurile, nu e nevoie de factură, orice mac are un s.n. care este suficient.

Pentru primul an stiu eu ca este valabila chestiunea.