Macbook Pro mid 2015 baterie slaba

De aproximativ 3 luni de zile.

Eventual sa-i fac o recalibrare?

Salut. Din punctul meu de vedere nu e normal daca iau in calcul fostul meu late 2011 mbpro de 15’ care dupa 5 ani si 887 de cicluri avea 97%.

Eu am discutat si cu cei de la Noumax si cu cei de la iStyle si cel putin la discutii par a fi deschisi in privinta inlocuirii componentelor.

Nu cred ca vei intampina probleme. Si daca vei intampina ai cai de rezolvare.
Un lucru e sigur: cata vreme consumatorii nu fac presiune, comerciantii au tot dreptul sa considere ca merge oricum.

Seara buna!

Alex

Dacă numai de 3 luni și ai doar ceva peste 94 % pare a fi o baterie stricată. Oricum, dacă e așa, mai ai timp să vezi cum se comportă, dar de dus la iStyle ori la Noumax ar fi recomandat, măcar să le comunici problema.

Să ne spui ce ai făcut. Sînt curios dacă există vreo normă standard privind înlocuirea unei baterii, de ex. dacă, după 11 luni, are 80 % din capacitatea de fabrică, o schimbă? După mintea mea, așa ar fi normal, o baterie bună cade la 80% după 2 ani, chiar mai mult, depinde de mai mulți factori.
Mie mi-au schimbat bateria după 10 luni, căzuse la 75% și le-am spus că, în ritmul ăsta, la 12 luni cade la sub 50%. Este vorba de batteryupgrade.ro, a fost OK în final, mi-au dat una mult mai bună, este la 95% după aproape un an.

Am facut ieri si azi un mic test. Un browsing, facebook, 75% din timp cu Youtube, ceva citit pe net, un Spotify deschis, ma tine cam 6 ore, 6 ore si 30. O fi bine, nu o fi…

Nu este relevant, relevant este că bateria a căzut la 94% după prea puțin timp.

Sunt de acord cu Cattus - ceva se intampla in spate.

Foloseste Activity Monitor cand lucrezi … sectiunea CPU. Vezi care din procese au un comportament anormal (peste media reprezentata grafic) incearca sa le elimini …si sa vezi daca iti poti continua treaba, fara ele.
Ce conexiune la net ai? Cat de stabila este? Te uiti pentru asta si in sectiunea Networking. Observi asta la vreo doua cicluri de incarcare. Lucrezi fara retinere, orice ai nevoie. Ideea e sa monitorizezi ce faci ci ce impact are pe CPU. Poate in felul asta inveti sa controlezi ce nu merge.

**Ar mai fi Recalibrarea **, elimini toate optiunile pe powersaving (vezi sa n’aiba Enable Power Nap while on battery power), descarci complet fara sa-i day shotdown, lasi 1 ora sa se emane tot curentu …apoi incarci la 100% fara sa lucrezi cu el si-l lasi in priza 1-2 ore dupa ce s-a incarcat (ca la battery reset) - dupa care ii dai drumul la utilizare…vezi ce iese.

Daca nu da semne de imbunatatire - ultima reduta: SMC Reset.

Daca nici asa nu iese la socoteala …umbli la buzunar si schimbi bateria.
Cam asta e.

Nu pare că umblă la buzunar, parcă e în garanție, nu?

Am un Macbook de 12 generatie 2015 cu vreo 630 de zile la activ si 12 ccluri de incarcare. Stiu ca a stat cam mult doar pe alimentare. Coconut imi arata in prima zi 101% sanatatea bateriei. Dupa primul ciclu de incarcare descarcare 100-0-100 % sanatatea bateriei a ajuns la 94%, iar la aldoilea ciclu a ajuns la 92%. Se va stabiliza aici? Sau credeti ca va mai cobora?
O intrebare mai importanta e daca pot in vreun fel sa ii mai redau vigoare bateriei. O alta problema remarcata e ca nivelul bateriei in bara de meniu de sus e mai mare cu cateva procente de cat vad in Sistem Report/Coconut. De exemplu in bara imi arata 94%, iar in Coconut e 91% (de asemenea nivelul bateriei din meniu poate sa ramana un timp la 94% , iar apoi scade brusc la 87% de exemplu). Am debifat si bifat nivelul bateriei din bara de meniu in Energy Saver, dar degeaba. Pot sa fac ceva in aceasta problema de afisare incorecta si intarziata din bara de sus de meniu?
Vad ca nici in stand-by nu sta prea bine (cam 10-15% pe zi fara de Air care pierde vreo 4%)

După doi ani, să ai peste 90 % la baterie este f. bine. Nu pricep, după doi ani tu ai doar 12 cicluri de încărcare??
Altminteri, discrepanțele astea par a indica ceva la controllerul bateriei, nu e normal să ai diferențe de afișare mai mari de 1 %, uzual sub.

Nu eu am facut primele 12 cicluri ci magazinul. Am luat Macbook open box.

Păi din ce scrii rezultă că are 12 cicluri după 2 ani!

Da, are doar 12 cicluri. Dar abia acum a ajuns la mine.

Restartul nu a rezolvat nimic, SMC reset tot nimic. Mai e altceva de facut?

Sincer să fiu, nu știu ce vrei să faci. Rezum: macul are aprox. 2 ani și bateria arată 92–94%, absolut OK după părerea mea, chiar f. bine. Problema ar fi, dacă pricep, că apar discrepanțe de la o zi la alta, azi 92, mâine 94, poimâine 93… Asta nu ar fi normal, poate denota că bateria are ceva, fie controllerul, fie se duce ea, pur și simplu. Ce ai dori să faci, așadar? Să o întinerești nu poți, va continua să pice. Dacă te mai ține alți 2 ani la peste 70 %, mie unul mi s-ar părea o baterie f. bună.

Acum s-a stabilizat pe la 91% (deci a mai scazut un pic). Asta ar fi o problema (variatia in sens descrescator, probabil din functionarea exagerata pe alimentator) care sper sa se opreasca odata. Privitor la asta nu cred ca se poate face ceva.
Cealalta problema e diferenta procentuala dintre informatiile privitoare la baterie din bara de meniu si cele date prin About This Mac de cca 4 % (de exemplu acum imi arata 93% in bara si cca 89% in System Report din cadrul About This Mac)

Păi nu e bine să lași un laptop numai pe alimentator, chiar dacă îl folosești preponderent acasă ori la birou, trebuie să faci periodic o descărcare cît mai mare a bateriei.


Salutare dupa cum vedeti bateria are deja 728 de cicluri, inca mai tine bateria chiar si 2h insa nu tot timpul imi apare bateria descarcata si se stinge instantaneu, ce bateria imi recomandati sa cumpar si un site va rog.

Greu de spus… Sunt mulți care vând baterii pt notebook-uri, inclusiv pt Apple. Eu am luat ultima oară de aici, bateria a fost proastă, dar mi-au schimbat-o după 10 luni, picase la sub 60%. Vezi ce oferte ai și pe amazon.co.uk sau amazon.de, unele firme trimit și în RO. Am luat și de acolo de două ori, a venit foarte rapid, una dintre baterii, uluitor, chiar a doua zi! Nici azi nu pricep cum au reușit performanța asta.
P.S. Reține că linkurile sunt orientative și nu reprezintă o garanție că vei fi și tu mulțumit.
P.S. 2. Înainte de a comanda, verifică atent generația produsului pe baza nr. de serie pe care-l vezi sus în stânga sub merișor, mai departe About this Mac/system report. Pot fi mac-uri aparent similare, dar care au baterii diferite. Când faci comanda scrie-le clar ce serie are jucăria ta, să nu te trezești că au trimis baterie incompatibilă. Asta nu pică pe garanție.

Multumesc pentru informatii si timpul acordat.