Macbook Pro mid 2015 baterie slaba

Salutare,

Am cumparat un MBPro 15 inch mid 2015 2.2 ghz, i6 gb ram, 256 ssd , sierra 10.12.3 nou acum trei saptamani. Sunt suprins negativ de autonomia bateriei.Mi-a fost schimbat de 4 ori pana acum. Dar rezultatele sunt aceleasi .

L-am testat in 2 feluri:

  1. pe Safari - Facebook, 12 clickuri de luminozitate la ecran si 1 click la tastatura. Fara muzica si nimic altceva deschis. Am obtinut 3 minute pe procent de baterie, adica 300 de minute deci 5 ore.

  2. pe Safari, pe pagini cu text, si clientul de mail apple deschis. Fara filme pe youtube, fara muzica pe itunes nimic altceva. Luminozitate ecran 12 clickuri si la taste 1 click. am obtinut aproape 4 minute pe procent adica aproape 400 de minute adica pana 6 ore jumate.

Pe MBPro-ul vechi late 2011 15 inch aveam cel putin 9 ore cu utilizare Facebook, itunes, filme pe youtube si facebook.

Pe activitatile de edit video si foto nu discut pentru ca le fac pe priza.

Mi se pare deci o baterie cu mult mai slaba. A mai intalnit cineva problema asta?

Mersi
Alec

E nou de 3 săptămîni și face așa? Ciudat… Instalează Coconut Battery și spune-ne ce indică sau fă un screenshot cu command-shift-4, apoi trage cruciulița peste fereastra lui Coconut.

Cum ai făcut măsurătoarea asta care dă rezultate de tipul “N procente pe minut”? Dacă ai observat timp de un minut cum se descarcă bateria, asta nu-ți spune mare lucru. Utilizarea bateriei poate varia foarte mult, chiar de la secundă la secundă, în funcție de solicitarea procesorului. Utilizează computerul în mod normal timp de o zi și doar așa vei vedea cât te ține bateria în realitate.

Dacă ai active și wi-fi și bluetooth (nu specifici dacă ai periferic BT, un maus de ex.) autonomia scade simțitor. Dar, cum spuneam, fă-ne o captură de ecran cu ce arată Coconut.

Salut!
Am urmarit bateria pe parcursul a 20 de procente o parte de la 80% in jos iar restul sub 50%.
Nu am periferice contectate, bluetooth oprit wifi pornit. Daca luminozitatea este la jumate, atunci obtin 5 minute la procent ceea ce inseamna 8 ore. Am facut testele astea cu fiecare din cele 4 laptopuri si toate sunt la fel. Primele 3 aveau bateria de la SIMPLO, cel actual are de la DYNAPACK. Dar nu e nicio diferenta intre ele.

Iar daca ii conectez un hdd extern se descarca cu mult mai repede.

O seara buna!

Mie mi se pare totul OK, bateria este mai tare decît zice Apple că ar trebui să fie. Sigur că dacă vei conecta un disc extern bus powered și-l muncești bateria se consumă (mult) mai repede. Există o aplicație simplă și gratuită care saltă/coboară un disc extern și/sau flash dacă nu ai nevoie de el pt a nu consuma baterie, se cheamă Semulov.

Mersi pentru mesaje!

Am citit multe review-uri. Unii spun ca bateria e buna, altii ca e mult sub asteptari. Eu fac parte din a doua categorie. Stau si ma intreb daca sa il schimb cu varianta de 13’ . Ca necesitati hardware mi-ar fi de ajuns si varianta de 13’ . Ca baterie insa nu stiu cum sta cel de 13’ desi in reviewuri parerea generala este ca e mai bun clar.

Seara buna!

„bateria e bună” v. „e mult sub așteptări” nu sînt elemente contradictorii: poate fi proastă, dar peste așteptări; sau bună, dar sub așteptări. Am toate motivele să cred că bateria e bună și se va comporta la fel pe orice model.

Sa nu mai deschid alt topic. Este normal?

Ce ar fi nefiresc/ciudat? Nu pricep… Că are 94% după mai puțin de un an? Pare un pic mai jos decît mi-ar plăcea mie, dar nu cred că schimbă bateria numai pt asta. Sincer să fiu, nu știu cînd consideră Apple că ar schimba bateria după mai puțin de un an, ce procent ar trebui să aibă pt a o califica drept „proastă”.

M-am gandit ca ar fi cam putin pentru varsta ei.

Mda… dar, cum spuneam, nu știu cînd consideră Apple că bateria ar fi proastă și ar schimba-o în perioada de garanție. Dacă, de ex., la 11 luni și 29 de zile, ar indica 89 %, ți-ar schimba-o cu una nouă? Nu cred. Întreabă-i pe ăia de la iStyle ori Noumax ca idee și ca principiu și spune-ne și nouă ce spun.

Doar 22 de cicluri? De cât timp folosești computerul ăla?

De aproximativ 3 luni de zile.

Eventual sa-i fac o recalibrare?

Salut. Din punctul meu de vedere nu e normal daca iau in calcul fostul meu late 2011 mbpro de 15’ care dupa 5 ani si 887 de cicluri avea 97%.

Eu am discutat si cu cei de la Noumax si cu cei de la iStyle si cel putin la discutii par a fi deschisi in privinta inlocuirii componentelor.

Nu cred ca vei intampina probleme. Si daca vei intampina ai cai de rezolvare.
Un lucru e sigur: cata vreme consumatorii nu fac presiune, comerciantii au tot dreptul sa considere ca merge oricum.

Seara buna!

Alex

Dacă numai de 3 luni și ai doar ceva peste 94 % pare a fi o baterie stricată. Oricum, dacă e așa, mai ai timp să vezi cum se comportă, dar de dus la iStyle ori la Noumax ar fi recomandat, măcar să le comunici problema.

Să ne spui ce ai făcut. Sînt curios dacă există vreo normă standard privind înlocuirea unei baterii, de ex. dacă, după 11 luni, are 80 % din capacitatea de fabrică, o schimbă? După mintea mea, așa ar fi normal, o baterie bună cade la 80% după 2 ani, chiar mai mult, depinde de mai mulți factori.
Mie mi-au schimbat bateria după 10 luni, căzuse la 75% și le-am spus că, în ritmul ăsta, la 12 luni cade la sub 50%. Este vorba de batteryupgrade.ro, a fost OK în final, mi-au dat una mult mai bună, este la 95% după aproape un an.

Am facut ieri si azi un mic test. Un browsing, facebook, 75% din timp cu Youtube, ceva citit pe net, un Spotify deschis, ma tine cam 6 ore, 6 ore si 30. O fi bine, nu o fi…

Nu este relevant, relevant este că bateria a căzut la 94% după prea puțin timp.

Sunt de acord cu Cattus - ceva se intampla in spate.

Foloseste Activity Monitor cand lucrezi … sectiunea CPU. Vezi care din procese au un comportament anormal (peste media reprezentata grafic) incearca sa le elimini …si sa vezi daca iti poti continua treaba, fara ele.
Ce conexiune la net ai? Cat de stabila este? Te uiti pentru asta si in sectiunea Networking. Observi asta la vreo doua cicluri de incarcare. Lucrezi fara retinere, orice ai nevoie. Ideea e sa monitorizezi ce faci ci ce impact are pe CPU. Poate in felul asta inveti sa controlezi ce nu merge.

**Ar mai fi Recalibrarea **, elimini toate optiunile pe powersaving (vezi sa n’aiba Enable Power Nap while on battery power), descarci complet fara sa-i day shotdown, lasi 1 ora sa se emane tot curentu …apoi incarci la 100% fara sa lucrezi cu el si-l lasi in priza 1-2 ore dupa ce s-a incarcat (ca la battery reset) - dupa care ii dai drumul la utilizare…vezi ce iese.

Daca nu da semne de imbunatatire - ultima reduta: SMC Reset.

Daca nici asa nu iese la socoteala …umbli la buzunar si schimbi bateria.
Cam asta e.