Macbook Pro late 2013 porneste mai greu!

Salutari,am un macbook late 2013 cam de un an,am fost super multumit de el pana acum.
Problema este ca de vreo 2 saptamani porneste mai greu.
Din momentul in care il pornesc dureaza cam 45 secunde pana porneste in conditile in care pana acum dura cam 13 sec.Am instalat yosemite pe el…inainte boota imediat,acum prima oara e ecranul negru si dupaia booteaza…s-a lovit cineva de asa ceva?

Ai pus Windows cu Bootcamp?

Nup

Zici că ai Yosemite? De ce nu pui El Capitan?

„Pornește greu” poate fi cauzat de:
A. Probleme hard.
A.1. Disc „obosit”, posibil trebuie înlocuit;
A.2. Disc prea plin, nu are suficient spațiu pt a face rutinele, verifică să ai măcar 5 % liber, ideal minim 10 %.
B. Probleme soft.
B.1. Aplicații care „sapă” în sistem, cel mai adesea un utilitar considerat util, dar care – de fapt – strică treaba. Vezi ce porește automat la logare și dezactivează.
B. 2. Fișiere corupte în sistem.

Dat fiind faptul că nu dai niciun detaliu, e greu de spus. Părerea mea este să nu instalezi El Capitán înainte să rezolvi chestiunea lîncezirii sistemului, posibil să nu se rezolve prin upgrade, din contra, să fie și mai rău. Un test simplu, care UNEORI rezolvă probleme similare, este să faci un user nou, te deloghezi din actualul user și te reloghezi în cel nou. În cazul tău, posibil să nu rezolve nimic, dar e un test simplu.
Dacă ai problemă de soft, cum aș crede, soluția ar fi backup și reinstalare de la zero cu formatarea prealabilă a discului. Vezi că s-a mai discutat o problemă similară recent, pt unele config hard pare specifică ultimelor modele de mac, dar nu pare cazul tău.

Multumesc ptr raspuns,si eu ma gandeam la niste fisiere corupte,ca ssd nu am auzit sa se strice…

Am mai multe aplicatii si nu stiu cat de bine vor merge cu El Capitan…am zis sa mai astept pana vor rezolva cat de cat…

Ba se strică și un SSD, evident. Asta nu înseamnă că al tău e stricat, cel mai probabilă este o hibă de soft. Ai făcut ce ți-am sugerat? Spațiu pe disc? aplicații care pornesc la logare?
Răspunde mai întîi la toate astea, apoi mai vedem ce poate fi.

porneste-l in “verbose mode” si vezi ce se intampla acolo …

https://support.apple.com/ro-ro/HT201573

De ce-i recomanzi omului comenzi pe care, presupun, nu le înțelege? Și ce face dacă pornește în verbose mode? se vindecă miraculos macul? Pănă acolo, are cîteva variante de curățare, pas cu pas. Am uitat să-i spun de o curățare de sistem cu Onyx, dar asta dacă totul iese OK la celelalte teste.
Pe bune, omul are nevoie de ajutor, nu de chestii pe care nu le pricepe. Crezi că dacă știa să se joace cu verbose mode mai întreba aici cum se rezolvă problema?

Încărcare…

aici ramane blocat mai mult timp ?

Asta e in single user,in verbose mode imi apare pe display inainte sa porneasca si inainte sa se inchida,dar din pacate este doar pentru o fractiune de secunda si nu pot citi nimic

Sa mai intalnit aceasta problema si la alti utilizatori …Se pare ca singura solutie e reinstalarea sistemului

https://discussions.apple.com/thread/6002541?start=0&tstart=0

Serios? Și crezi că era nevoie să-i complici viața omului cu verbose mode?
@onulescualex. Ai verificat cît spațiu liber ai pe disc? command-I pe disc sau clic dreapta și Info. Ai verificat ce aplicații pornesc automat la logare? Ai făcut backup pt o eventuală reinstalare de la zero, cu formatarea discului? Știi cum să faci astea? Dacă tot ceri ajutor, ești dispus să și răspunzi la ce se sugerează?

Spatiu liber am in jur de 150 gb,aplicatii sunt word si excel care pornesc limediat la logare,back up nu am facut,dar am hdd portabil si asta pot face oricand…oricum pentru o reinstalare prefer sa las pe cineva care a mai facut asta…
P.S. scuze pentru raspuns intarziat,dar dat fiind faptul ca sunt user nou sunt limitat

Mă refer la aplicații gen antivirus ori de „optimizare”, nu ai nici una din astea? Du-te la pref. de sistem, zona utilizatori, și spune ce ai acolo, ca în poza de mai jos:

Ha, ha, ha… CleanMyMac? Ia șterge-l și să vezi ce frumos va merge jucăria ta. Mai întîi îl dezactivezi, apoi îl șrtergi cu AppCleaner.