MacBook Pro complet mort

Vin si eu cu o problema intalnita la un macbook pro mid 2009. Laptopul a functionat perfect, pana recent, cand acesta s-a descarcat pana la 0%, in timp ce era bagat in priza. Am inchis lid-ul, si cineva, din neatentie, l a deconectat de la incarcat. De atunci, nu se mai aprinde deloc. Am scos ramii, hard-diskul, si am deconectat bateria, dar fara succes. Nici o resetare de SMC sau un bypass nu a functionat. Laptopul nu a primit socuri extene sau alte lovituri.

Trebuie dus la un service, nimeni nu poate ghici ce are. În principiu, bateria moartă și/sau alimentatorul mort. De vreme ce bateria e la zero, iar încărcătorul nu dă curent, cum ai vrea să mai funcționeze. Pot fi și alte cauze.
Există câteva service-uri bune și în București, și la Cluj și la Constanța. Asta dacă crezi că mai merită reparat. Dacă e din 2009, valoarea la vânzare este zero, poate iei simbolic 1-2 sute de lei pe el. Ca să schimbi bateria și/sau să repari și altceva va costa mult mai mult. Aș ghici că o baterie nouă ar rezolva problema, dacă alimentatorul e bun. La service îți pot spune și asta sau caută un alimentator cu magsafe 1 și vezi dacă rezolvă problema.
P.S. La o jucărie ca a ta, care are peste un deceniu de activitate, pot apărea simultan mai multe probleme. Cert, bateria trebuie schimbată, posibil și alimentatorul să fie schimbat, posibil să fie și alte probleme. Dacă faci rost de un alimentator care ești sigur că merge, poți face un prim test. Dacă bateria e moartă și are și chip-ul bulit, posibil să nu meargă, chiar dacă alimentatorul este OK. Eu unul nu cred că a murit fiindcă cineva din casă a scos alimentatorul. Dacă totul ar fi fost OK, reconectarea alimentatorului ar fi rezolvat problema. Posibil ca, pe lângă bateria moartă, să fi murit și alimentatorul.