MacBook Pro, ajutor, disperat

Buna. Am un MacBook pro și de doua zile mă chinui sa-l deschid. Ideea e ca el se deschide, îmi arată profilul meu și introduc parola, îmi arată ca se logheaza și după nimic. Se deschide normal, cu sunetul obișnuit, dar după ce introduc parola și astept sa se deschidă, homepage-ul nu se încarcă și nu Răspunde la nicio comanda. Precizez ca îl am de 1 an jumate, adus din America. Ultima data când l-am folosit nu era nimic suspect și a mers foarte bine. Nu a avut contact cu apa. Niște sfaturi ar fi de mare ajutor. Dacă aveți vreo idee sau soluție, scrieți ASAP. Mulțumesc anticipat.

  1. Pornește-l în safe mode (tasta Shift apăsată imediat după power on).
    Dacă funcționează ok (vezi safe mode pe net) => un program care pornește pe contul tău (vezi la login items) cauzează problemele. Pt. confirmare: crează (și conectează-te cu) un cont nou.

  2. Dacă și în save mode are acelați comportament: revino aici (eventual cu mai multe detalii gen: am instalat/dezinstalat , etc)

Succes

Multumesc, am sa încerc și revin

Cum ți-a spus și Radu, pornește-l apăsând imediat după chime (sunetul de start) tasta Shift. Va dura mai mult să intre în sistem. Odată ajuns acolo, te duci la preferințele de sistem/useri și debifezi toate aplicațiile care pornesc automat la logare, adică precum în secvența de mai jos. Aplicațiile Apple, precum Mail și Safari din poza de mai jos, sunt OK, e vorba de cele non-Apple. Ce ai instalat/făcut înainte să se întâmple asta? Mai ții minte? Precis ai instalat ceva, nu e musai să verși apă ori cafea ca să bulești sistemul.
2648

Ai reușit să faci ceva?

Am download-ad un film ultima data, dar după ce s-a Download-ad a funcționat bine in continuare. După a doua zi când am încercat sa-l deschid se bloca. Am încercat asa cum mi-ați spus și se oprește exact ca in poza.

Orice sfat e bine venit. Mulțumesc.

Păi nu ne-ai spus dacă ai urmat pașii din discuțiile anterioare. Ai făcut sau nu ți-am recomandat aici? Acest comportament aleator poate fi cauzat și de un disc HDD/SSD defect, nu știu, trebuie să o iei pas cu pas. Adică să înțeleg că acum nu mai intră în sistem? A rămas acolo așa, ca în poză?
Dacă vrei să ajutăm, trebuie să oferi detalii complete și să spui dacă ai făcut ce ți s-a recomandat. Dacă doar întrebi, fără să răzpunzi la ce întrebăm, este puțin probabil să ajungem la liman.

Am făcut exact cum mi-ați recomandat. L-am închis, l-am deschid, am apăsat tasta Shift, am introdus după parola și aici, exact ca in poza, se blochează. Și nici nu mai Răspunde la nicio comanda.

Deci nu-l mai poți folosi? În acest caz, trebuie să-l duci la cineva priceput, nu pare să fie ceva rezolvabil de tine. Deci reluăm:

  1. Îl închizi forțat (apeși 6 sec. pe butonul on/off).
  2. Aștepți câteva secunde, apoi apeși ușor butonul on/off, pornește…
  3. Apeși imediat tasta Shift și aștepți până apare merișorul pe ecran. Apare, da?
  4. Dai drumul tastei și aștepți să intre în sistem.
  5. Intră, până la umră? (va dura mai mult decât la o pornire normală). Dacă da, repornești normal (restart).
  6. Intră în sistem?

Am facut 1,2,3,4 și tot asa, se blochează.

Înseamnă că nu-i vei da de cap singură, după părerea mea. Blocarea aia poate avea multe cauze, cel mai probabil mi se pare discul, a obosit… dar pot fi și alte cauze.

Mulțumesc oricum de ajutor.

Incearcă un NVRAM reset:

și un SMC Reset: