Macbook pro A 1181 nu porneste

Buna seara, Am un macbook pro A 1181 care nu mai porneste deloc. L-am utilizat foarte bine pana acum 2 saptamani. L-am inchis si nu mai porneste deloc. A avut o tentativa si s-a oprit. Ledul de la alimentare este verde aprins de parca ar fi incarcat full. Bateria este buna, hardul este bun… in fine toate piesele bune si el nu porneste. Ce ar putea fi? Nici macar ventilatorul nu-l porneste…Folosesc macbook de putin timp si nu am avut bani de unul mai nou… asta e din 2006…

Nu cred că te putem ajuta… „nu pornește” poate avea multe cauze. DAcă pui alimentatorul de asemenea nu pornește? Dacă discul este cu problema, ar apărea ? la pornire (nu există sistem de operare). Este o jucărie destul de veche, eu am anul din 2004 perfect funcțional, dar are o vârstă, totuși.
Nu cred că te putem ajuta cu sfaturi. Dacă nu pornește cu încărcătorul conectat, trebuie să-l duci la un meșter.
P.S. Nici eu nu am avut bani pt jucării noi mereu, dar – cu grijă – găsești scule bune. Presupun că ai luat ceva gata stricat.

Nu stiu ce sa spun. Cateva luni s-a comportat impecabil. Nu pot sa spun ca era gata stricat. Nu porneste nici daca scoti bateria si pui alimentatorul direct. Tot verde intens este. Sincer sa fiu mi s-a cam luat de macbook. …

am fost si la un mester care l-a demontat complet, l-a verificat piesa cu piesa si nu i-a dat de cap. Mi-a zis ca toate piesele sunt bune…

are sistem de operare 10.7.5

Păi dacă e stricat, sigur că ți s-a cam luat. Meșterul ăla repară uzual cizme, nu calculatoare. Cine se pricepe dă un verdict. Dacă are 10.7.5 înseamnă că e a doua serie de asemenea jucării. Este o sculă veche, probabil mult folosită la vremea ei (normal, de aia e portabil, să-l duci cu tine).
P.S. Dacă nu pornește, ar putea fi butonul on/off, care e montat împreună cu tastatura pe același topcase la acel model.

1 Like

aproximativ in acelasi timp am cumparat pentru sotia mea un stift no name de laptop, cred ca mai vechi, cu sistem de windows care merge impecabil. acum ea rade de mine cu macbook-ul meu si de faptul ca sunt fan macbook si iphone…

Păi nu știu dacă e comparabilă chestiunea. Presupun că i-ai luat o jucărie nouă sau, dacă s.h., pur și simplu una care merge. Nimeni nu a afirmat vreodată că un mac nu se strică, cu atât mai mult unul vechi de aproape 12 ani.
Revenind la problemă: ar putea fi un caz în care defect să fie butonul on/off. Nu știu dacă se poate înlocui, la acel model face parte integrantă din topcase împreună cu tastatura. Cineva care se pricepe la reparat așa ceva îți poate spune. Nu știu dacă ajută: eu am o imprimantă HP cu laser al cărei buton on/off s-a semistricat la scurt timp după ce a ieșit din garanție. Prima oară am avut impresia că nu o mai pot porni. După insistente tentative, am ajuns la concluzia că pornește după tentative repetate și apăsând din diverse unghiuri. O folosesc așa de ani de zile, reparația ar fi costat prea mult. Dacă și la tine ar putea fi ceva similar, atunci poate că apăsând ușor din diverse unghiuri l-ar face pe flăcău să o ia la vale, încearcă.

S-a intamplat o minune !!! Dupa ce macbook-ul meu a fost diagnosticat de 5 mesteri de calculatoare ca fiind mort si dupa ce am fost sfatuit sa-l vand pentru piese, si dupa ce nu a pornit mai mult de 1 luna , a pornit ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic. Acum merge perfect de 3 zile1 ce explicatie logica ar fi. Eu nu o gasesc si nici unul dintre cei 5 mesteri care lau diagnosticat.

Sfat pentru soție: niciodată să nu dispere ca nu se știe când funcționează…

ce legatura are cu macbook-ul meu

Absolut niciuna! Ești stresat. Relaxează-te. Era un joc de cuvinte. Mai fac din-astea când nu am explicații logice.

Deși, nu sunt foarte surprins…Am avut placi de baza care n-au vrut sa meargă, Le-am pus la naftalină și după un timp (zile bune), înainte să ma descotorosesc de ele am zis să le mai dau o șansă. Culmea, au pornit și au mers bine mersi. Erau tot pe Intel core2-duo…Poate “vina” nu e la Apple.

So exista explicatii logice? A mai patit cineva ca mine?

Uf, uf, explicația era mai sus…iubește-ți soția…:heart_eyes:

Eu unul nu te cred, povestea – dacă e reală și nu cusută cu ață albă – se datorează fie unei baterii descărcate și nu l-ai pus la încărcat, fie nu ai apăsat butonul on/off, doar te-ai uitat la el și ai așteptat să pornească prin telekineză. Asta este explicația mea. Sigur, o să spui că te iau la mișto. Se poate interpreta și așa.

Povestea este reala, nicidecum cusuta cu ata alba. Eu m-am adresat pe acest forum crezand ca voi intalni oameni care cunosc bine macbook . Eu am lucrat numai pe windows si nu ma pricep aproape deloc pe macbook. Nicidecum nu am chef sa inventez povesti.

Se poate face tastatura lumanata la Macbook pro A 1181? Poate stie cineva. Multumesc.

Orice MBP are tastatură luminată, numi că A 1181 nu este PRO, este un MB fără pro în coadă. Există câteva modele cu codul A 1181, care anume ar fi? Singurul MB „pe bune” căruia i se poate pune tastatură luminată este modelul alu late 2008.
„Eu m-am adresat pe acest forum crezand ca voi intalni oameni care cunosc bine macbook”. Acu’ ce să spun? eu zic că ți-am dat răspunsul corect la felul cum ai pus întrebarea. Sper că nu urmează o întrebare de tipul „aseară am lăsat macul pe masă, dimineață l-am găsit la vecină, cum se explică acest lucru?”

In primul rand cel care mi l-a vandut la numit pro. Dupa aceea, intamplator, am gasit ca si altii au patit la fel :https://www.rdklinc.com/answers/discussion/40/dead-macbook-a1181-late-2007.