MacBook pro 2021 se resetează consecutiv

Screenshot 2022-08-09 at 13.51.52

Nu inteleg de ce când pornesc Mac-ul isi da restart de 4-5 ori consecutiv pana merge corect. Știe cineva ce e cu eroarea asta?

DAcă intri pe google și scrii ceva gen „macbook repetitive restarts” vei găsi destule analize pe tema asta. Cert, sistemul nu se simte bine și interpretează că o anumită eroare se rezolvă prin restart. Încălzirea excesivă poate fi de asemenea o cauză.
O reinstalare a sistemului ar fi cea mai simplă soluție, este însă posibil ca problema să nu se rezolve dacă un nou sistem preia problema vechiului sistem. Dacă este MBP 2021 mai este în garanție? Dacă da, folosește garanția.

Mersi frumos de reply. Nu il am in garantie pt ca l-am luat de pe olx. Dar problema a apărut recent. Am reinstalat sistemul dar degeaba.

Faptul că l-ai luat de pe olx ca s.h. nu înseamnă că nu ar avea garanție. Produsele Apple au garanție chiar dacă nu ai niciun document de origine, important este numărul de serie și data la care a fost validat. Ca atare, te duci în stânga sus la merișor și apoi pe About this Mac. Ai acolo un număr de serie, faci copy, apoi paste aici:

Îți va afișa dacă mai ești sau nu în garanție.

Asta e kernel panic… vad ca de la “IOSCSILogicalUnitNub”. Banuind ca e M1, opreste laptop-ul(stanga sus-logo Apple), inchide clapeta si lasa-l vreo 30s-1min.

In alta ordine de idei, mie kernel panic-ul asta imi spune ca ar fi o problema cu TB3…ai cumva vreun monitor extern conectat sau vreun hub usb, ceva? Daca da, probabil de acolo e problema. Scoate tot, si dai un restart. Nu ar trebui sa mai faca figuri.

Da, un periferic cu probleme poate crea kernel panic. Testul se face fără niciun periferic conectat, inclusiv prin bluetooth. Nimic, doar laptopul.

IOSCSILogicalUnitNub face parte din clasa IOUSBMassStorage.
De asta am spus de periferice(in special hub-uri usb) pentru ca problema e evidenta si e de acolo in mod destul de cert.

Rămîne să ne spună dacă problema persistă fără niciun periferic conectat.

Va multumesc mult pt ajutor. Aparent era hub-ul de usb-uri în care am băgate tastatura, mouse, placa de sunet, etc. Cu el conectat la început se restarteaza, dacă îl scot, dau restart și îl conectez după, nu mai face probleme :smiley: Mulțumesc încă odată pt sfaturi.

Reține: kernel panic o dă, uzual, un periferic cu probleme, cazul fericit. Poate fi o componentă hard internă, cazul nefericit, deoarece e un defect intern care se remediază greu sau, dacă e prea scump, nu merită remediat.

kernel panic-ul acesta a fost un caz fericit ca ne-am prins din prima de unde e problema.
dar atentie, multe kernel panic sunt si de la 3rd party apps…cauzate de kernel extensions. Deci nu doar probleme de tip hw (periferice, componente etc.)

DA, sigur, așa este, dar sunt cazuri mult mai rare, mai ales dacă nu se instalează aplicații beta sau puțin/prost lucrate.