Macbook Pro 2016 vs 2017

Salut,
Cum mi.am vandut Air.ul 2016 pentru a cumpara un Pro, voiam sa va intreb care ar fi mai ok dintre Pro 2016 si 2017 fara force touch, avand in vedere performantele vs pretul.
Am citit ‘analize’ din afara si reiesea ca nu ar merita diferenta de pret.
Problema mea e ca nu am gasit pe net un magazin din Ro care sa mai vanda varianta 2016 (poate ma ajutati cu un link, doua, va rog frumos).
Vorbesc de cumpararea unuia nou.

Seara buna ! Te referi la force touch ( trackpad) sau la touch bar ?

:laughing: ce grabit sunt. Voiam sa spun touch bar.

Păi alte linkuri decât istyle.ro și noumax.ro ar fi doar cei care au și zonă Apple, de ex. emag.ro, stradait.ro etc. Dacă nu le găsești acolo, înseamnă că nu se mai vând oficial ca produse noi prin rețeaua Apple.

Am scris mai sus ca problema mea e ca nu am gasit magazin din Ro. Era clar ca am inceput cu istyle, noumax si ce e mai cunoscut (emag, flanco, strada it, pcgarage, media galaxy si altex). Sunt aigur ca mai sunt magazine de care nu stiu si cam asta asteptam ca raspuns. Daca cunosteam, cautam singur. Dar e un forum si cam asta e rolul lui.
Cat despre vandut noi, oficial, imi e greu sa cred. Inca nu e “discontinued”, si nici model 2014.

Inteleg ca nu este in Romania, insa poti incerca Amazon sau Ebay … sunt si cu livrare in Ro …unde mai pui ca pe amazon gasesti si la pret redus fata de Ro. Esti la un click distanta.

1 Like

Eu am 13" 2017 cu TB. Eu zic ca merita cel nou 2017: procesor un pic mai performant, decodorul video stie full HEVC si VP9 (ma rog, trebuie sa apara si aplicatiile actualizate), tastatura este a 2-a generatie fluture (mie nu-mi place ca e galagioasa), touch-pad mai mare, memorie si SSD mai rapide…Si am citit ca e si mai rece decat var 2016.

Multumesc de info, mai ales de cea cu tastatura. Pe net citisem ca ar fi mai buna varianta a 2a.
De azi dimineata ma tot gandesc sa ma intorc la Air, dar 2017, si cu 256 GB, nu 128 cum aveam pe al meu (aici am auzit de TarDisk si am luat legatura cu ei: 138$ si livrare gratuita, pentru cel de 128GB).
Am auzit ca ar fi niste probleme cu bateria la Pro, cum ca nu ar tine atat de mult din datele specificate de cei de la Apple, nici macar pe aproape. Al tau cum sta pe partea de baterie?

La navigarea pe net in jur de 8 ore

Prin „varianta a doua“ la tastatură se înțelege MacBook 12” vs MacBook Pro 2016 sau 2017. Din cîte știu, 2016 și 2017 au aceeași tastatură. Pe care eu o urăsc, chiar dacă am MBP 2016. :slight_smile:

Inca n.am avut timp sa ma duc si sa probez un Pro 2017, dar mi.ar placea sa stiu si ce nu va place voua la tastatura 2nd gen. Intreb atat din curiozitate, cat si din faptul ca eu voi folosi laptopul, in proportie de 80%, pentru scris.
Am butonat acum ceva vreme o tastatura fluture, dar nu mai stiu cand exact si pe ce model de Mac.

Aici zice ca ar fi ceva diferit la tastarura pro 2017 vs pro 2016

The only really notable change comes in the 12-inch MacBook, which Apple has updated with a second-generation butterfly-mechanism keyboard, as found in the 2016 MacBook Pros, according to iFixit.

Eu înțeleg că MB 12" (din 2015 sau cînd a fost primul model) avea prima generație, apoi MBP cu TouchBar și MB-urile din 2016 și 2017 au ambele generația a doua.

Acum citeam si eu ceva despre asta de pe mai multe site.uri si inteleg ca variantele 2016 (pro si 12”) au 1st gen, iar cele 2017 au 2nd gen.

Probabil că e o chestie de gust, dar mie mi se pare:

  • că depun mai mult efort să apăs pe astea decît pe de-alea cu arc și cursă mai lungă;
  • că nu au o mișcare uniformă, din fabrică, nu se mișcă fix identic sus-jos fiecare tastă;
  • tastele mai mari (Enter, Space), precum și cele foarte mici (săgețile sus-jos) au „propria personalitate“, fiindcă fluturele ăla nu se mulează la fel de bine pe ce nu e pătrat;
  • sînt mult mai sensibile la „intemperii“. Orice firimitură sau fir de păr poate aduce o senzație și sunet diferit la o tastă.

Prima generație de fluture a fost pe primul MacBook 12". Nu mai știu cînd s-a lansat ăla. A doua generație a venit pe MBP 2016, cu TouchBar sau fără. Dacă 2017 are alt model, atunci e generația a 3-a, dar mă îndoiesc.

Sigur primul MB (2015?) are tastatură diferită (mai proastă, cursă și mai mică) față de MBP 2016. MBP 2017 n-am probat, și nici noul MB (2016? 2017?).

Mda, urata si interesanta treaba.
Va trebui neaparat sa ma duc weekendul asta si sa butonez mai intens unul.
Suna foarte frumos si amuzant “propria personalitate”, avand in vedere ca vorbim de niste taste. Made my day.
Ca variante, oscilez intre MBP 2017 si Air 2017. Din pacate, bugetul nu.mi permite sa iau varianta cu 256GB la Pro, iar Air.ului ii pot adauga oricand un TarDisk de 128GB.
Un factor important va fi tastatura. Si putin-putin ssd.ul.

Nu-i de bine. De exemplu, la Enter și la Space, asta înseamnă că se simte diferit dacă apeși în colț (cum vine la îndemînă cu degetul mare, pe Space, de exemplu), față de centru. „Clickăie“ mai plin dacă apeși fix pe centru, altfel, aproape nu simți că apeși. Mie nu-mi place, cum ziceam.

Are prietena un Thinkpad… :heart:

Dar, repet, sînt sigur că e după gust. Știu destule persoane care adoră noua tastatură, precum știu și care o înjură (împreună cu mine).

Dacă te duci să testezi, cere și un scaun sau găsește o variantă în care să poți tasta cît mai normal. În picioare vii cu mîinile aproape perpendicular pe el, aș spune că senzația e diferită. Și stai și scrie o pagină, nu te sfii.

Da, ai dreptate cu statul in picioare. Buna ideea cu scaunul. Multumesc.
Pardon, voiam sa spun ca tastatura si viata bateriei conteaza, nu ssd.ul.

Apropo de tastaturi… :smile:
(problema cu tasta spațiu e reală)

2 Likes

Nu cred că era motiv să te enervezi și să sugerezi cumva că aș fi nesimțit ori cumva comod. Succes.