Macbook Pro 2015 15"

Salut la toata lumea! M-am hotarat sa las desktop-ul la o parte si sa imi cumpar un laptop pentru portabilitate. As vrea sa il folosesc la editare foto, office si pentru facultate. Ce parere aveti de macbook pro 2015 15" se mai merita, nu as da 12klei pentru noul model cu tuochbar. M-am uitat si la dell xps 15" 9560 cel full hd . Daca se poate sa imi oferiti un sfat, este pentru prima data cand o sa folosesc macOS-ul. Merci fain.

Nici eu nu aș da pe ultimul model nici măcar jumate din suma pe care o cer. Exagerez puțin… Penultimul model este, după părerea mea, mai robust și, deci, mai bun pt mai orice nevoie. Este o părere, vezi ce spun și alții.

Ok. Merci fain de sfat astept si altele. E greu sa te obisnuiesti cu macOS-ul?

Pt noi nu! Pt noi e greu să ne obișnuim cu Windows.

Aha, inteleg. O sa ma mai documentez.

Probabil MacBook-ul are ecranul mai bun, pe de altă parte Dell are placa grafică cu mai multă memorie. Iarăși, MacBook-ul vine cu procesor i7 și 16Gb RAM, pe care n-o să-i folosești niciodată vs. 8 Gb RAM și procesor i5 la Dell
În final contează rezultatele și nu platforma pe care le obții :slight_smile:

Orice OS are un șpil, dacă ai lucrat mult pe Windows, sigur că va trebui să înveți unele comportamente specifice. Altfel, orice sistem de operare face cam același lucru, nu? Scrii, desenezi, trimiți/primești e-mailuri, te duci pe net, procesezi poze etc. Ce să spun?

Da asa este. Jocuri nu o sa ma joc pentru asta am PS4. Pentru asta vreau sa si renunt la pc ca ocupa spatiu mai mult decat un laptop.

Mersi fain. Cred ca o sa raman pe Mac, daca nu o sa ma descurc o sa-l returnez. Mai astept o saptamana , doua sa vad poate va intra la reducere, din cate am observat pe istyle e 9.4k lei. Cine stie o sa-l bage la reducere cum a fost cel de 13" la inceputul saptamanii.

Vezi ce prețuri ai și la firme precum emag, stradait, pcgarage etc. Vînd și ei mac-uri, de multe ori sub prețul practicat de iStyle ori de Noumax.

Ai dreptate. Dar cu garantia daca e sa fie ceva probleme, tot la aceeasi firma merge, chiar daca este cumparat de la alt retailer. La Altex este acum 9k. Dar am o intrebare, ce procesor e pe cel de 15" Haswell sau Brodwell?

Păi uită-te la detaliile tehnice. Pt modelele mai vechi, ai baza de date a tuturor produselor fabricate de Apple, Mactracker, o descarci gratuit. Dacă te referi la modelele MBP 2014– 2015, au Haswell.

Nu e batran acest procesor? O sa mai duca vreo 4ani, oare…?

Poate să ducă și mai mult. Eu am un MacBook alu late 2088, core 2 duo, pt nevoile mele este încă excelent. Sigur, pt jocuri mai gîfîie, dar asta cred că din cauza plăcii grafice, nu a procesorului.

Acum cca 2 ani cand mi-am luat primul mac, mi s-a părut mai ușor sa învăț osx decât noul win 10. Nu trebuie sa ițit fie teama de sistemul de operare, se învață f ușor. Mai greu e cu reflexele… inchisul ferestrelor, ceva Shortcut-uri.