Macbook Pro 2013 Late - nu mai porneste

Salutare.
Detin un Macbook Pro 13’’ 2013 Late si de 2 zile nu mai porneste.
Mentionez ca nu a avut nici un fel de problema pana acum, se misca absolut normal.
Inainte sa se intample problema asta, seara a fost tinut deschis, la un film si cel mai probabil s a inchis, epuizandu se bateria. A 2-a zi l am pus la incarcat, s a aprins portocaliu led -ul de la mufa de incarcare, a devenit si verde intre timp, dar nu vrea sa se deschida sub nici o forma. Am incercat toate variantele (cred eu) cu pornirea din taste, resetare, etc.
Ma poate ajuta cineva? A mai intampinat cineva de pe aici problema asta?
Multumesc ! :pray:

Nu are cum să te ajute nimeni, trebuie dus la un service. Mac-ul are 10 ani, dacă este bateria inițială, este sigur dusă. Dacă nu pornește chiar cu alimentatorul conectat (nu e clar din cele ce spui dacă nu pornește chiar cu alimentatorul conectat), probabil că problema este mai serioasă.

1 Like

Din ce am mai citit, ar mai exista o rezolvare si cu deconectarea mufei bateriei, lasat 2 minute dupa care reconectata.Voi incerca si varianta asta.
Si da, nici cu alimentatorul conectat nu porneste.
E posibil sa se duca bateria instant? Pana sa am problema asta, tinea in jur de 3-5 ore, in functie de modul in care il foloseam.
Mersi pentru promtitudine !

Ei, instant nu, dar dacă este bateria de acum 10 ani, este probabil dusă. Poate cădea brusc, după cum poate avea probleme precum un scurtcircuit, controller care dă erori etc. Nu mă pricep la reparat mac-uri, la modelele vechi, unde anumite operații erau relativ simple, am făcut și eu d-astea: schimbat/adăugat RAM, schimbat baterie, schimbat HDD/SSD.
P.S. Sigur, încearcă chestia cu deconectarea și reconectarea, nu ar fi mare lucru. Atenție să nu bulești altceva p-acolo.

1 Like

Nu ai precizat dacă bateria este cea cu care a fost vândut macul. Dacă da, sugerez să o deconectezi cât mai repede, poate crea probleme și nu neapărat fiindcă a ajuns la zero capacitate. Dacă e una mai nouă, dar are – să zicem – 4-5 ani, tot problematică va fi, este probabil aproape de moarte dacă nu moartă cert. Oricum o dai, cauza probabilă este bateria, dacă nu mai sunt și alte bube.

1 Like

Este bateria cu care a venit mac ul, in mod cert. O voi deconecta astazi si voi incerca sa l pornesc doar cu alimentatorul conectat. Mi am dat comanda de o surubelnita pentalobe si astept sa o ridic astazi pentru ca nu prea am timp sa l las la service. E mai dificil cu job ul. Mersi. Voi reveni cu un raspuns dupa ce il desfac.

Acea baterie este evident moartă și poate crea și alte probleme. Ar fi fost probabil moartă ori aproape și dacă ai fi schimbat-o, să zicem, în 2018.

Trebuie oricum baterie nouă, un portabil se comportă bine cu bateria funcțională, nu alimentat doar de la priză cu bateria scoasă ori moartă. Ai destui furnizori de baterii, inclusiv pt Apple.

1 Like

Da da. Voiam sa incerc sa l pornesc doar cu alimentatorul, doar pentru proba, sa nu fie dus si altceva. Am cautat baterii si sunt chiar acceptabile la pret.

Da, corect, posibil să fie bulit și altceva. După 10 ani…

Revin cu update :
Am desfacut mac ul, am deconectat bateria, am facut proba doar cu incarcatorul si din pacate tot nu porneste. Am reconectat bateria inapoi, am facut si o resetare smc ( shift-ctrl-option-power button dupa care le am eliberat pe toate o data - s a schimbat ledul de la alimentator, semn ca a functionat) dar, tot nu porneste. Voi merge cu el la un service cand am timp pentru diagnosticare corecta. Mersi inca o data pentru promptitudine.

Ai vreo 2 service-uri bune în București, altul în Cluj, altul la Constanța… Plus iStyle și Noumax, ambele foarte scumpe pentru mac-uri postgaranție.
Vezi aici sau aici.

1 Like