MacBook Pro 2010 se reseteaza singur

MacBook Pro
Mid 2010, 15", 2,4GHz Intel Core i5, 4GB 1067MHz, DDR3
NVIDIA GeForce GT 330m 256MB
Intel HD Graphics 288 MB
SN: W8013E1GAGU

Se reseteaza singur cand sunt deschise mai multe aplicatii.
Ce-mi recomandati?

Ce înseamnă „se resetează singur”? Adică se repornește? Sau ce anume face? Ce apare pe ecran? Cum se comportă aplicațiile deschise? (se închid? se blochează / îngheață?..) Ce aplicații ai deschise, de ex., când se întâmplă asta? Poate cauza este o singură aplicație din cele multe deschise. 4 GB RAM nu e mult, dar e pe intervalul rezonabil de funcționare normală dacă nu folosești aplicații mari consumatoare de resurse, precum Phtoshop, jocuri etc.

Se reporneste singur indiferent ce aplicatii sunt deschise.
Dupa ce porneste singur, cere parola de logare si din nou revine la faza de dinaintea repornirii (deschide toate aplicatiile anterioare). De cateva luni face acest lucru.
Nu cred ca are vreo legatura cu aplicatiile deschise ci face pur si simplu.

Dacă face de atât timp, ai reinstalat pe curat macos și tot așa face?
Care este frecvența de reboot? Câteva minute, ore, zile?
Dacă nu e deschisă nici o aplicație, dar absolut niciuna (verifica la login să nu se deschidă automat) tot se restartează?

Deci:

  1. Periodic, indiferent ce faci (prima oară ai spus un pic altceva), se restartează. Cât de des? la câteva minute/ore/ la o zi? …
  2. Ai reîncercat să faci un backup și să repui sistemul de la zero, cu formatarea discului? Cel mai comod faci asta dintr-un flash cu sistemul, tocmai am discutat cum se face zilele trecute.
    Reinstalarea pe curat este necesară pt a vedea dacă nu e cumva o chestiune de sistem corupt. Altfel, posibil să ai o chestie de hard, de ex. un contact prost la butonul on/off.

Se restarteaza aleatoriu…si la cateva secunde dupa repornire…sau functioneaza cu ore, cu cateva programe care nu il solicita mult…foarte ciudat.
Acum doua zile l-am curatat pe interior, am scos totul din el, l-am aplicat “repaste” thermal paste conform https://www.youtube.com/watch?v=VlMxoHK0Os4 , dar cred ca are problema la CPU sau GPU.
Am repus si sistemul, dar tot acelasi problema are.

Dacă ai repus sistemul și face la fel, atunci ai o problemă harware. Totuși: cum ai pus sistemul? de la zero, cu formatarea partiției? sau l-ai repus fără să ștergi discul? E un detaliu important.
Următorul test este Apple Hardware Test. Sse face în funcție de generația/de modelul de mac.
P.S. Reține că AHT nu este absolut sigur, pot fi probleme hardware pe care să nu le detecteze.

Da…din pacate nu l-am formatat.
Azi l-am dus la un service…sa vedem ce o sa gaseasca ei.
Retin pentru viitor testul AHT.
Multumesc pentru idei si revin cu raspunsul de la service.

Un prieten din strainatate sa interesat la un service Apple de problema mea si acolo din start au zis ca este o problema a acestei serii din fabricatie. Cat timp au fost in garantie Apple a schimbat placa de baza. Ar fi o problema de la NVIDIA.

Se poate… asemenea serii au garanție extinsă, uneori trebuie să faci un firmware update. Verifică cu s/n pe ce categorie pici, poate e nevoie de un asemenea update, cred că nu. Nu cred însă că după 8 ani mai ai dreptul la schimbarea plăcii grafice.

E usor de reparat, se schimba un condensator, am vreo 10 la activ reparate, dati-mi un semn pe forum daca mai trebuie reparatia. cele bune

Multumesc de raspuns. M-ar interesa reparatia.
Cum putem sa luam legatura in direct?

Trimite-i mesaj privat: clic pe numele persoanei, apare butonul de mesaj.