Macbook Pro 2010 15" upgrade la SSD ajutor

Salutare .
Sunt nou aici si am nevoie de ajutorul vostru.
De curand mi-am cumparat de la cineva un MBP din 2010 de 15" cu un i5 de 2.4 si un HDD de 320
Intrebarea mea este merita sa fac upgrade la un SSD deoarece el se misca destul de greu si daca se merita imi puteti recomanda ce SSD sa cumpar ( un link ceva) de 240-250 as dori
Multumesc si astept pareriile voastre

Bineînțeles că merită, iar saltul de viteză va fi colosal. Ia orice SSD cu conexiune standard SATA pt HDD-uri de 2,5 inci, de ex. așa ceva.
Eu mi-am pus SSD-uri în toate calculatoarele, inclusiv pe unul vechi cu conexiune P-ATA. Constat că prețurile au sărit iar, nu pricep de ce, parcă era vorba că tot scad.

am meu cred ca este SATA simplu adica nu o sa depaseasca viteza de 150 mb/s.Si nu stiu ce sa zic de asta si intreb daca o sa fie o diferenta semnificativa .Gen sa mearga photoshop pe el .
Modelul este MBP 2010 15" a1286

Tot spectaculoasă va fi creșterea de viteză, așa că pune-i acel SSD. Sau vinde-l și ia o generație mai nouă, tu știi ce e mai bine.
P.S. Am pus SSD inclusiv în MBP alu late 2008, se comportă – din punct de vedere al utilizatorului – ca orice MBP 2009–2012.

Am pus un SSD de 240 pe el si merge excelent .Se vede o mare diferenta .Multumesc pentru sfat

Păi sigur că merge mult mai repede, că de aia e SSD, nu se mai mișcă nimic în el.

Eu am facut un upgrade asemanator pe un MBP 13". Am folosit un Samsung Evo 850 de 250GB.
Viteza e cam de 300MB/s. Trebuie sa fortezi utilizarea TRIM pe SSD cu comanda “forcetrim”.

Salut .Poti te rog sa imi explici mai in detaliu ? Nu ma pricep

TRIM e un mecanism integrat pe SSD-uri care imbunatateste durata de viata a discului prin controlul dealocarilor de blocuri astfel incat sa reduca uzura (SSD-urile pot fi scrise de un numar limitat de ori). Apple nu activeaza TRIM decat pe propriile SSD-uri. Daca pui intr-un mac SSD al altor producatori trebuie sa activezi TRIM cu comanda “forcetrim”.
Detalii aici: https://www.howtogeek.com/222077/how-to-enable-trim-for-third-party-ssds-on-mac-os-x/

A fost foarte discutată și discutabilă chestia cu TRIM. Nu e nevoie de niciun TRIM, nu vă agitați inutil, de pe la 10.9 încolo (cred) e inclus în sistem. Oricum, nici înainte nu era necesar.

Not necessary but nice to have: https://arstechnica.com/gadgets/2015/04/ask-ars-my-ssd-does-garbage-collection-so-i-dont-need-trim-right/

Mă rog… Alți zic pe dos.