Macbook Pro 15" Early 2011-Samsung SSD 850 EVO 500GB foarte lent

Buna sears,azi am cumparat un macbook pro 15" early 2011 i7 2.0ghz,4gb ram,ssd samsung evo 500gb,os x el capitan.
Problema este ca se aprinde foarte greu,minim 55 secunde si nu stiu care este cauza.
Am incercat resetare generala si instalare os x dar degeaba,tot la fel.
Trim este activ.
Va rog daca ma puteti ajuta cu ceva sfaturi,nu ma pricep foarte bine.
Va multumesc!!!

Buna,si eu am un macbook pro 13’ cu os x el capitan si de asemenea ii ia destul de mult sa se aprinda.Nu sunt experta dar nu cred ca e o problema.

Problema „merge greu” a mai fost dezbătută aici de cîteva ori, caută în arhivă prin cuvinte cheie. În toate cazurile, era vorba de aplicații din categoria „optimizare” care, de fapt, făceau rău, conduceau la așa ceva. Dacă reinstalezi peste sistemul actual, rămîn aplicațiile care pot produce problema. Soluțiile, pe etape: dezactivează aplicațiile care pornesc la logare, foarte probabil ai una-două care produc problema.
Este posibil ca problema să fie de la SSD, nu e exclus, deși mai puțin probabil. Problema nu apare de la TRIM, dar îl poți dezactiva din comandă dacă rulezi de la 10.10.4 încolo. Activarea/dezactivarea se face prin comenzile
sudo trimforce enable
și, invers,
sudo trimforce disable
urmate de succesive confirmări prin y/n și restart.
Nu cred că asta e problema, însă.
Dacă astea nu rezolvă, faci backup general și reinstalezi cu formatarea prealabilă a discului cu boot dintr-un flash drive.

Nu are rost să mai pun întrebarea „ce ai instalat în ultimul timp”, am pus-o și totdeauna primeam un răspuns gen „nimic deosebit” pt ca, în final, să aflu că, TOTDEAUNA, era vorba de o aplicație dintre cele menționate. Ar trebui să le poți șterge, folosește AppCleaner, o aplicație free, dar f. bună. Ca AV, dacă vrei, pune Avast și șterge aplicațiile gen MacCleaner și alte asemenea prostii care, bănuiesc, produs necazul. Evident, să ai 10 % spațiu liber pe discul de sistem.

Dupa cum am spus mai sus,laptopul doar ce l-am cumparat ieri si nu stiu ce aplicatii a avut inainte instalate.
I-am dat o resetare gererala si am instalat din nou sistemul,mi la instalat automat dar nici o schimbare.
Azi am procedat cum ai zis tu,am facut un usb bootabil,am sters tot hdd si ce mai era pe acolo si astept sa se instaleze noul sistem pe curat. Voi reveni cu rezultatul.
Multumesc!

Păi dacă e nou și face așa, înseamnă că are o hibă din fabrică, folosește garanția. Da, corect, nu băgasem la cap detaliul că e nou-nouț. Te duci frumos cu el la magazin și le arăți problema. Dar posibil să se rezolve prin reinstalare de la zero.

Laptop nu este nou,l-am cumparat second.
Am reinstalat din nou sistemult pe curat dar nici o schimbare,durata de bootare 55 secunde.

Păi de ce l-ai cumpărat așa, scuze că întreb? suspicionez, în acest caz, un SSD spre bușire. Cu SSD la bord, bootul trebuie să fie rapid, maxim 20 sec de la sunetul de chime. Pot fi și alte cauze, desigur, dar asta ar fi următoarea pe listă.

Nu mi-am dat seama pe moment,ajungand acasa am observat si m-am documentat. Asa stiu si eu ca timpul este undeva la 20 sec.
Pot face un test al ssd ului?Imi poti recomanda vreun program?

Da, DriveDx, dar e comercial, nu cred că-l găsești „la liber”. Dacă ești din București, ne putem vedea și testa.

Am facut un test cu disk speed test
Write 441mb/s
Read 506mb/s
Multumesc pentru ajutor dar sunt in Anglia.

Trebuie să mai sapi, deci. Să înțeleg că un englez ți-a vîndut jucăria așa cum o descrii?

Da.
Ce problema ar putea avea laptopul? Sa ziceam ca ssd este bun.
Cred ca prima chestie care ar trebui sa o incerc este inlocuirea ssd ului.
Sau sa incerc sa pun ssd ul intr-un laptop cu windows pentru ca exista mai multe utilitare pentru test ?

Nu știu… Lentoarea asta o dă, de regulă, un utilitar din categoria „optimizare”, dar zici că ai șters discul și ai pus de la zero absolut și complet. Nu ai dat detalii cum ai făcut, eu nu-s absolut sigur că sistemul tău e unul curat „pe bune” pus pe un disc ras la zero. Dacă nu ai alte erori, nu știu ce ar putea provoca lentoarea, memoriile cu probleme nu conduc la așa ceva.

Am facut un usb bootabil cu os x descarcat din apple store,apoi am inceput instalarea mergand prima data la disk utility. Am dat erase la samsung ssd si la macintosh hd sa fiu mai sigur ca se sterge tot,am verificat sa fie formatat corect si am inceput instalarea.

OK, se pare că ai un sistem nou și curat. De ce e tot lent nu-mi dau seama, mai ales că discul pare a avea viteza corespunzătoare.


Păi ce să comentez? Se pare că SSD-ul e OK, ar trebui să te duci la un service cu el, deși în UK cred că e scump pasul ăsta. Dacă sistemul e OK, SSD-ul de asemenea, nu știu ce poate da lentoarea.

Pai asa m-am gandit si eu,decat sa il duc la service mai bine il vand si iau altul.
Momentan el se misca bine doar chestia cu bootarea nu mi place.
Multumesc!

Văd că mulți au probleme cu timpul de boot de pe acest tip de SSD, chiar și în Windows.

https://www.google.ro/search?q=samsung+evo+850+ssd+boot+slow