Macbook pro 13 2017 OLX

Salut,

Vreau sa mi cumpar un macbook pro 13 2017 sh si gasesc tot felul de anunturi dubioase, 1-50 cicluri bateria si garantie, la pret 3900-4500 (cica sigilat),o sa fie primul meu macbook.
Mi se par f dubioase ofertele de pe net … era unu care avea 1 ciclu si cica e ca nou, exista persoane care cumpara si dupa 1-3 luni il vand? mai era unu cu cateva cicluri si garantia aproape terminata, gen tinut ca bibelou.

Ce pot verifica cand cumparar un macbook pro 13 2017 sh ?
Ce ascund aceste anunturi? tastatura cu probleme? au schimbat bateria pe garantie? furate?

Greu de spus ce ascund ori dacă ascund ceva. Un defect ascuns, care apare la placa grafică, de exemplu, dar după ore de funcționare intensă (un joc, grafică etc) e greu de depistat. Ca idee:

 1. se testează TOATE tastele, este f. posibil să nu meargă 1-2, nu se poate repara defectul, se schimbă toată tastatura.
 2. starea bateriei: descarcă coconut battery, e gratuită, sau îi spui vânzătorului să o facă și să-ți trimită un screenshot cu ce arată.
 3. mufele. nu este absolut exclus să aibă 1-2 mufe USB defecte sau mufa thunderbolt sau USB-C, depinde de model.
 4. modulele wi-fi și bluetooth, pot fi defecte.
  În rest, pot fi defecte vizibile sau chestiuni care deranjează: lovituri, zgârieturi etc
1 Like

cele care au garantie daca au defecta placa grafica sau tastatura nu mi se pot schimba in baza garantiei ?
dar cele sigilate mai prezinta risc de defecte?

multumesc mult pt raspunsuri

Daca a stat cu laptopul tot timpul in priza, poate sa fie si din 2013 cu bateria originala si sa aiba 10-20 cicluri. In plus, nu te intereseaza nr. de cicluri, ci “Full Charge Capacity (mAh)” sa fie cat mai aproape de valoarea initiala. Dar asta iti poate spune Coconut Battery.
Chiar daca e model 2017, poate fi fabricat si cumparat in 2018.
Vad ca preturile incep de la 4000 lei, asa ca sunt ok. Eu l-am luat pe al meu la o luna, doua de la lansare cu 5800 lei, iar dupa a ajunj la 6800 lei.
Daca il verifici bine, ca pe orice produs Apple sau pe unul ce costa ceva bani, totul va fi ok.

Sigur că și un produs sigilat poate fi defect. Statistic vorbind, un produs folosit 3¨-6 luni, deci testat un pic în termeni reali, are șanse mai mici să se strice decât unu nou-nouț, sigilat. Poți verifica condiția de garanție a oricărui produs Apple pe baza nr de serie aici.
Este corect ce spune Iulian: nu este relevant de câte ori a fost încărcată bateria, ci starea ei în procente față de 100%. Dacă Coconut Battery spune că a battery health 98% sau 95 %, înseamnă o baterie în stare excelentă, între 80 și 90 % - foarte bună, între 70 și 80 - suficient de bună, sub 70 % deja trebuie să te aștepți că nu o mai duce mult.

recomandati vreo aplicatie de testat pe loc laptopul? stres test, pixeli, etc? ( in afara de Coconut Battery pt baterie)

multumesc

La 13” n.ai de ce sa.ti faci griji pentru placa video.

Cam asta trebuie sa verifici, in principiu:

 1. conectezi laptopul la incarcator si-l pornesti, apasand imediat tastele cmd si D (cred ca e de ajuns doar tasta D, dar va fi nevoie de internet - isi va face o verificare singur, rapid);
 2. instalezi CoconutBattery si vezi ca bateria sa aiba peste 85% (nu conteaza nr. de cicluri, ci “Full Charge Capacity (mAh)” - cifra cat mai aproape de starea initiala);
 3. instalezi DriveDx sau DiskSensei si vezi starea SSD-ului;
 4. deschizi Notes si verifici toate tastele;
 5. sunet, Wi-Fi, bluetooth, luminozitate display si taste, trackpad, USB, card-reader, HDMI, pixeli morti.

Daca omul a avut contul lui de iCloud pe el, sa intre pe icloud.com, sa se logheze, sa intre la Settings, iar la MyDevices sa dea click pe poza cu Mac-ul, apoi sa apese pe cerculetul albastru cu X.

wow, chiar apreciez ajutorul primit, o sa aplic tot ce mi ati scris aici cand imi voi cumpara laptopul