MacBook nu porneste

Ajutor!!Are cineva vreo idee despre cum as putea repara un macbookair care nu mai vrea sa porneasca.Se aude sunetul de deschidere,se aprinde tastatura ,se luminează ecranul și apare pt 3 sec logo ul Apple după se stinge brusc ecranul.

Nu știu dacă ar putea avea o legătura,însă eu l am încărcat la o priza englezeasca folosindu-ne de adaptor.

Mulțumesc!

Ce sistem rulează?
Face așa și dacă e conectat la încărcător și dacă nu e, adică e doar pe baterie?
De când a apărut problema?
Ce ai făcut înainte?
Înainte de asta, bateria dădea semne de slăbire? Cât mai ținea, aproximativ?
Nu contează la ce fel de priză îl încarci, încărcătoarele actuale suportă de la 110 la 240 V fără nicio setare specială.
P.S. Cât de veche e jucăria? Are bateria cu care a fost cumpărat? Dacă e mai veche de 3 ani, este f. probabil că e pe ducă. Simptomul descris nu ar trebui însă să se manifeste dacă este conectat la încărcător, doar dacă rulează numai din baterie.
Văd că nu ai răspuns la nicio întrebare dintre cele de mai sus… E greu să dăm sfaturi fără niște detalii…

Pe varianta optimistă, s-ar putea să fie nevoie să faci un reset SMC și/sau PRAM. Citește atent aici:


și

Dacă ai MBA, ai varianta de notebook cu baterie non-removable și fără touch bar

Ai reușit ceva? Nu ai mai dat niciun semn de atunci încoace.

Salut!
Azi dimineața când am vrut sa pornesc macul (MacBook air A1466) nu a mai dat niciun semn de viața. Aseara l-am folosit pe zoom și safari și a rămas cu aplicațiile astea deschise și mi-a consumat bateria (așa cred). Am pus încărcătorul, am încercat sa pornesc, dar nimic. Am citit pe net tot felul de combinații cu shift + pornire, sau resetare smc si in timp ce apăsam shift+pornire si alte câteva combinații a dat sa pornească de câteva ori, sunet specific, aprins mar, chiar o data m-a lăsat sa pun parola si am văzut pe ecran ca începea sa booteze. Dar in final nimic. Văd ca ledul de la încărcător este verde acum. Dar de pornit tot nu pornește. Știe cineva de la ce ar putea fi? Merci!

Ține-l în priză și așteaptă, poate își revine. A1466 este o serie de MBA produs între 2012 și 2017, al tău ce model exact este? Cum stă bateria, în general? Ai schimbat-o vreodată? Ești sigur că încărcătorul dă suficient curent pentru a-l încărca?
Dacă aseară a mers, iar azi, cu bănuiala că s-a consumat complet bateria, acele comenzi nu pot funcționa de vreme ce nu are curent. Deci lasă-l în priză și încearcă mai târziu. Dacă nu și nu, trebuie dus la doctor.
P.S. Dacă nu i-ai schimbat bateria până acum, va trebui – cert – să o faci. Presupun că e moartă.

Bateria ținea câteva ore bune. Când am l-pus la incarcat, ledul de la încărcător era portocaliu, apoi s-a făcut verde. Am încercat cu un alt încărcător si tot verde arată ledul. Cred ca e de prin 2016. Chiar dacă e in priza, dacă bateria e defecta, nu mai pornește?

Aseara spre exemplu câteva ore a funcționat doar pe baterie… pe zoom, safari. Sa se fi dus dintr-o data fără niciun semn serios de avertizare?

Ideea este ca acele comenzi au funcționat. Când le-am apăsat a dat sa pornească. Chiar am introdus parola ca sa înceapă bootarea, dar apoi s-a oprit brusc. După momentul asta nu a mai dat niciun semn de viața. I-am desfăcut capacul din spate, m-am uitat pe la el, am desfăcut mufa care alimentează bateria și hardul, dar niciun răspuns. Acum l-am pus din nou la incarcat și este aprinsa culoarea portocaliu la led. Nu am idee ce s-a putut întâmpla…

Este ciudat ce spui: dacă aseară „câteva ore a funcționat doar pe baterie” înseamnă că e bună. Faptul că azi nu mai merge denotă altă problemă. De vreme ce nu mai pornește, nu ai cum verifica starea bateriei. O poți verifica folosind aplicația Coconut Battery (gratuită), dar asta dacă intri în sistem.
Fiind o sculă mai veche, poate ar trebui dus la un doctor. Îți trimit prin mesaj privat 2-3 variante pe care le știu eu, fără niciun angajament. știu că repară OK și la prețuri rezonabile.

Chiar acum am încercat din nou. Am apăsat simultan cmd+alt+R+P+butonul de pornire, apoi am apăsat shift + butonul de pornire si am tinut mai mult apăsat. S-a deschis. Am văzut ca bateria are 97%. Dar apoi când am încercat sa pun parola s-a stins ecranul…:man_shrugging:t4: Am repetat aceeași manevra și de data asta am putut sa introduc parola, a început bootarea cam pana pe la jumătate și brus s-a oprit…

Asta s-a repetat… bateria și-a schimbat procentul, era la 99%.

Am reîncărcat și de data asta a bootat pana la capăt. Am văzut imaginea de fundal, dar apoi brusc s-a stins ecranul…

Îmi apare mărul in format normal cu tot ecranul negru, apoi se face un mar mai mic puțin și apoi încearcă sa booteze, dar nu reușește sa meargă pana la capăt. Uneori nici nu apuc sa pun parola ca se oprește

Jucăria ta are o problemă hard și trebuie dusă la doctor. Repet: dacă nu ai schimbat bateria originală, cauza este probabil bateria sau pot fi cauze combinate. Jucăria are o vârstă, iar vârsta trebuie respectată.

Am încercat iar. De data asta a pornit. Am văzut doc de pe desktop, hardul. Dar la câteva sec s-a oprit brusc.

Am reușit sa intru in el. Am închis safari, zoom și alte câteva prog. Și apoi iar s-a oprit.

Am reușit sa intru in el și văd ca acum nu se mai opri. Am deja câteva minute…

Hm…
Descarcă Coconut Battery și vezi ce zice la starea bateriei.
Ce sistem rulezi? Dacă ai modelul 2017, poți rula Ventura, dacă anterior spune unde te-ai oprit. Ești foarte zgârcit la detalii, or tocmai astea ne fac viața mai ușoară ori mai grea.

Aseara am reușit sa îl pornesc după multe încercări. L-am oprit și repornit fără probleme. Peste noapte am l-am lăsat pornit doar cu ecranul tras peste tastatura, iar dimineața mi-a făcut exact aceeași problema. Știe cineva de unde ar veni problema asta?

După zeci de încercări de bootare reușește sa pornească….

Eu nu repar mac-uri, nici alte calculatoare. Dar pui noi întrebări înainte să răspunzi la întrebările anterioare, ceea ce îmi produce u nsentiment de vorbe în gol. DEci reiau:

  1. Ai descărcat Coconut Battery (ți-am dat linkul) și ai testat starea bateriei?
  2. Când nu pornește, alimentatorul este conectat sau nu? Reține că, dacă bateria e dusă (cum cred), SINGURA șansă este să folosești jucăria cu alimentatorul conectat. Pe secvența descrisă, trebuie să conectezi alimentatorul câteva minute.
  3. Alimentatorul este cel original, pentru acel model, sau unul eventual sub watt-ajul minim necesar?
    P.S. Dacă bateria nu a fost schimbată niciodată, deci are 5+ ani, sigur că va crea probleme. Te rog să nu mai pui noi întrebări până nu răspunzi la problemele de bază. Cauza cea mai probabilă este bateria moartă, Coconut Battery te/ne va lămuri.

Bateria pare a fi bună, din ce zice coconut (am atașat pozele, dar nu mi le primește forumul). Am conectat încărcătorul aproape o ora și tot greu a pornit, din multe încercări. Alimentatorul este original.

Design capacity - 77,8

Dacă ii dau shut down sau restart pornește imediat. Nu are aceeași problema. Dacă îl las oprit câteva ore, botează greu.

Bateria este suficient de bună, posibil însă să fie și o falsă citire. Dacă o încarci la maxim, cât timîp poți folosi calculatorul fără alimentator. Nu cumva se închide brusc, deși bateria este, să zicem, la 25% încărcare?
Eu cred că tot bateria e cauza, dar trebuie dus la un doctor.

Tine câteva ore fără încărcător. Acum am intrat în system Preferences și la baterie este un semn al exclamării. The battery”s capacity is significantly reduced - asta e mesajul când intru la baterie. Dar tine ore bune.