MacBook M1 PRO

Buna ziua. Am achiziționat și eu recent un MacBook Pro M1. Întrebarea mea este ce emulator posta instala sa pot descarca COD Mobile, Fortnite etc. Am încercat cu nox player și bluestacks și nu le pot instala. Nici acel program virtual box. Menționez ca sunt nou în macOS deci sa nu mă criticati. Mulțumesc.

Procesoarele din seria M (Apple Silicon) sunt dedicate exclusiv mac-urilor din noile generații. Nu poți instala aplicații de Windows, desigur, nici emulatoare, astea merg pe mac-urile cu intel, încă sunt pe piață ca s.h. și mai sunt ultima serie de mac pro. Există, am văzut, o versiune de Windows pt proc-urile ARM (din care fac parte și M-urile lui Apple), dar nu am citit dacă cineva a instalat asta pe un mac M1. Poate da, caută pe Google.
MBP M1 înseamnă „jucăria” de 13 inci, foarte bună, de altfel. Va trebui însă să te obișnuiești cu aplicații făcute pt platforma macOS și iOs/iPadOS (unele se pot instala și pe noul macOS).

Bun și atunci eu ce aplicații/jocuri îmi pot instala, doar cele ce sunt în app store? Nu exista un app/emulator ce pot “păcăli” acest m1 ARM?

Există site-uri dedicate cu aplicații, cel mai cunoscut este macupdate.com Există și jocuri cu versiuni pt macOS, nu așa multe ca pt Windows.
Nu, Apple nu lucrează cu „păcăleli”. Dacă folosești mult aplicații numai pt Windows, inclusiv jocuri, nu e o idee bună să-ți iei un mac, ia-ți un PC. O soluție intermediară, ca să te familiarizezi cu sistemul și să rulezi și Windows este un mac cu intel, magazinele nu cred că mai vând, poate dacă mai au pe stoc, vezi ce oferă noumax.ro și istyle.ro.
Dacă ți-ai luat un mac nou din magazin și are doar câteva zile, cred că-l poți returna, nu trebuie să invoci niciun motiv.

Ai aici niste liste cu jocuri ce functioneaza pe M1 :

  1. M1 compatible games master list - Gaming on M1 Apple silicon Macs and MacBooks, bugs, fixes, compatiblity and troubleshooting guides - AppleGamingWiki
  2. Games on Apple Silicon - Google Spreadsheets

Eu pe m1 pro (mbp 16") joc fara probleme CS:GO, pe steam. 100-120fps

LE: Se poate instala fara probleme si Windows 11 in Parallels (e singurul windows ce are versiune ARM).

LE2: Sfatul meu e sa nu schimbi NICIODATA un mac cu m1 pe unul cu procesor intel. Sunt deja mult prea depasite, suport vor avea pt un timp limitat … sa nu mai zic daca vrei sa te joci, cred ca-l poti folosi pe post de plita. Am avut, stiu ce vorbesc. La M1 Pro nu am reusit sa-i pornesc ventilatoarele sau sa ajung la o temperatura mai mare de 55grade nici dupa ore de CS:GO…pe cand MBP cu i7 ce-l aveam inainte, ajungea in browsing + youtube la 70.

Niciodata nu voi returna un Mac cu procesor M1 ca sa cumpar un Mac cu procesor Intel. Deci ramane sa ma joc ce gasesc pe steam/app store pana la urma ? Dar care este faz cu acel Parallels si CrossOver ?

Parallels e un VM in care poti instala Windows11 ARM.
CrossOver e cam tot asa ceva, dar nu mai trebuie instalat nimic, rulezi pur si simplu aplicatiile.

Si cum pot instala acest CrossOver ?

@LoCkEd încearcă și GeForce Now

Download: Run Microsoft Windows software on Mac, Linux and Chrome OS | CodeWeavers
Tutorial: CrossOver on Mac: Run x86 Windows Apps On M1 Macs • Mac Expert Guide

Poti incerca trial Parallels / Crossover si vezi care iti place.
Personal as merge pe Parallels.
Performantele in GeForce Now sunt mai slabe din cate am vazut. Latency e posibil sa fie mai bun. Da o cautare pe google si vezi mai multe detalii.

Păreai foarte atașat de Windows, de aia am scris așa.

Si cu aceste platforme gen CrossOver sau Parallels pot instala orice joc care e compatibil fara bani ?

M-ai făcut curios: Windows pt proc-uri ARM. L-ai instalat? Cum e cu aplicațiile pt Windows? Rulează toate sau numai cele pt versiune ARM?