Macbook air

Salut ,
Mi am cumparat un Macbook air SH , e primul mac pe care il cumpar si nu am vrut sa investesc momentan foarte mult . Este un I7 de 1.8 , cu 4 Gb ram , 256 Gb ssd si placa video intel 3000 . Puteti sa ma ajutati cu o opinie despre acest model , middle 2011 ?
In momentul in care il deschid am doi useri , admin si unul in italiana . Toata interfata de logare este in italiana . Dupa ce ma logez pe admin , sistemul este in romana . Cum pot sa schimb tot sistemul in romana?
Cum pot sa sterg utilizatorul in italiana ?
Bateria are 85 de cicluri , dar tine putin peste o ora . Care sa fie explicatia ? Macbookul arata 10 din 10 , este ca nou .
Multumesc

Citește aici, este despre un sistem mai vechi, dar – fiind nou pe mac – îți va fi util.
Userii îi adaugi/ștergi în preferințele de sistem, tot acolo și limba principală de lucru. Dacă sistemul e stabil, nu e nevoie să reinstalezi. Fă un user nou ca admin (tu), te loghezi în acel user nou, apoi îi ștergi pe ceilalți mai vechi.
Cel mai bine înveți butonând, mai ales că, la început, nu ai fișiere foarte importante. Ce sistem arată sus stânga la merișor că rulează?
Este posibil ca bateria să se fi deteriorat prin nefolosire îndelungată, dacă spui că ține puțin deși are doar 85 cicluri. Iei baterie nouă, dacă jucăria merge bine, merită. Presupun că ai dorit un portabil pt a avea un portabil, nu pe post de desktop care stă mereu în priză.

Este posibil logat pe un user sa fie sistemul in romana si nelogat sa fie in alta ?

Cum vad daca sistemul este stabil ?
Configuratia lui este una ok ? eu il folosesc mai mult pentru treburi domestice :slight_smile:
Este posibil ca nr mic de cicluri sa fie legat de faptul ca a fost folosit mai mult ca desktop, adica in permanenta la incarcat ?
Exista posibiliatatea ca dupa mai multe cicluri incarcare completa descarcare sa si mai revina ?

Am vazut ca am mai multe aplicatii , torrent , office etc … daca sterg user ii , aplicatiile raman , nu ?!
Am verificat pe un user , daca e contul de icloud scos . M am logat in contul meu si mi a aparut device ul in lista . Mai trebuia sa fac ceva ca sa fiu sigur ca e totul in regula?

Mai bine ii faci un instal curat si scapi de toata bataia de cap. E mai usor asa, dupa parerea mea.
Si cred ca ar fi mai ok sa instalezi Mavericks (adica ar functiona mai bine). Mai ales ca nu.l folosesti la nimic special, doar utilizare normala (navigare web, filme, muzica, poze, mail).
Gasesti pe net cum se face un fresh install (incepi direct cu pasul 3; asta daca nu ai salvat nimic in el: poze, filme etc):

Da, limba de utilizare se poate seta pt fiecare user separat. Eu folosesc sistemul în engleză, dar dacă aș trage cu mausul româna pe primul loc, după relogare va fi în română și toate aplicațiile care au suport pt română vor afișa în română. Dacă nu există localizare pt română, sistemul „sare” la limba următoare din listă. 03

E bine să învețe să instaleze, dar – mai întâi – e mai bine să învețe sistemul și filosofia lui. Pare relativ derutat, ca atare pașii mărunți sunt mai siguri.

Da, corect, ar fi mai bine cum zici tu: sa se invete cu sistemul si pe urma sa faca un clean install.

Depinde de fiecare. Eu mi-am instalat mai întâi sistemul (si era Hackintosh), înainte să vad macar cum funcționeza un OS X. Era hackintosh de Mavericks pe care nu stiu daca am stat 3 luni ca trebuie sa refac loader-ul și kext-urile la fiecare update

Dacă ai început cu instalare pe hackintosh, ești mult peste media unui macuser, deci nu aș zice că recomanzi bine. În cazul discutat aici, este bine tocmai să NU instaleze de la zero, astfel va învăța micile chichițe și șmecherii, de ex. cum să seteze limba principală dacă e una care nu-i convine, cum să adauge un user nou și să-l șteargă pe cel vechi etc. etc.

Evident ca exemplul meu nu e concludent. Ziceam si eu…Pe vremuri aveam o pasiune de instalare a OS-urilor Windows in toate modurile posibile (retea, fisiere unattend etc) dupa acea pe Linux cu modificarea si recompilarea kernelului, ah ce vremuri, acu vreo țînșpe ani :roll_eyes:

Da, am pierdut și eu mult timp instalând diverse linux distros. Unele erau mișto de tot…

Am modificat limba atat la administrator cat si pe user ul de gazda , din pacate limba sistemului la logare e tot italiana . Am observat insa ca sunt aplicatii care nu suporta limba romana , gen office. O sa i fac o reinstalare, cred ca e singura varianta .

Am incercat sa schimb si in Engleza , dar tot nu merge … Office ramane in italiana , la fel si fereastra de logare

Sterge celelalte limbi si lasa doar una. La office limba se schimba din el nu din SO, eventual se instaleaza pachetul de limbi

Am sters , am lasat romana sau engleza … dar nu se schimba in fereastra de logare

Imi pare rau ca pierd office ul , dar cred ca o sa i fac reinstalare …

Fă-ți un backup (chiar și cu TimeMachine) înainte de reinstalare.