Macbook Air nu vede tastatura Bluetooth

Se dă o tastatură Apple wireless, împerecheată în prealabil cu un alt device. Vreau să o leg de un MBA. De la Keyboard, încerc să adaug o tastatură wireless (Set-up Bluetooth Keyboard), el tot caută, dar nu o găsește. Sărmana tastatură clipește, dar degeaba. Am scos bateriile, am repornit-o, am ținut apăsat butonul de power de mă doare degeteul și tot degeaba. Oare ce are? Nu apare ca device nici în fereastra de la Bluetooth Preferences.

Celălalt device este închis, da? Sau să nu fie prin preajmă, că altfel nu eliberează tastatura. Ai desperecheat tastatura înainte de a o împerechea cu MBA-ul?

Mai sînt necazuri din astea. În esență, pe lîngă cele spuse de Tudor.

  1. Cînd dai să caute tastatura, ține apăsat butonul de reset din dreapta (așa are a mea, nu știu dacă toate sînt la fel, este modelul ăsta mai nou identic tastaturii de notebook) cînd vezi că apare căutarea pe ecranul mac-ului.
  2. Eliberează butonul și vezi ce se întîmplă. Dacă nu se întîmplă nimic pozitiv, repetă apăsarea și ține așa cîteva secunde apoi re-eliberează tasta.
    În esență, orice dispozitiv BT se re-păruiește apăsînd mai mult timp butonul de set, mai toate au un asemenea buton. La tastaturile mai noi Apple, acel buton din dreapta nu e de pornire, e de reset. La fel la niște căști BT non-Apple, trebuie să țin apăsat butonul set pînă să pupă cu macul.

Nu, dar asta se rezolvă ținând apăsat buntonul de power al tastaturii, tastatura va uita cu cine a fost împerecheată înainte și e gata de o nouă cunoștiință.

Am remediat problema, bateriile tastaturii erau vechi și trebuiau schimbate. M-am speriat să nu fie un bug din Yosemite sau ceva de forma asta :smile:

Hai, mă… păi nu începi cu alimentarea? Eu am înțeles că merge cu orice, dar nu cu macul ăla.
Ai repetat bancul cu întrebarea blondei la radio Erevan: mi-am cumpărat un televizor nou și nu merge. Ce să fac? Răspuns: vă recomandăm să-l conectați la priză și să-l porniți.

Păi avea baterii și pâlpâia ledul, pentru mine asta e un semn că are alimentare.

Dacă te duci la iconița BT din menuul de sus, pui mausu și te duci în jos, indică x % din încărcara bateriei.
Acuma știu că te-ai supărat de comparația cu blonda.

Nu mă supăr eu așa de ușor :smile:

Însă cum să verific încărcarea bateriei dacă tastatura nu era conectată la MBP? Nu apărea în meniul BT, deci nu aveam cum să-i verific nivelul bateriei.

Da, corect, aici am fost eu blond, dar numai parțial. Ai spus că NUMAI cu acel mac nu merge, că e OK cu alte scule, deci puteai verifica nivelul bateriei, nu? Cel puțin eu așa am înțeles, că mergea cu altele, doar cu ăla nu.

Nu am fost nici eu suficient de clar. Foloseam tastatura cu un hackintosh și acum două săptămâni când am folosit-o ultima dată, mergea. De atunci, hackintoshul nu mai există, sistemul de operare a fost șters, deci nu mai aveam cum verifica pe dispozitivul cu care a fost împerecheată. Oricum, pâlpâie altfel când e descărcată și când e în căutare de dispozitive, puteam să-mi dau seama și după asta.