MacBook Air mid 2011 se inched subit

Buna! Am o problema pe care nu mi-o explic in niciun fel
Am un MacBook Air mid 2011 cu macOS High Siera la zi si cand lucrez pe el sau il tin pornit fara sa apas vreo tasta sau trackpad ul mai mult de 5-10 secunde, ori se inchide dintr o data ori imi apare un mesaj din care sa aleg daca sa repornesc mac, sa l sting sau sa l pun in adormire. Iar daca apuc sa apas tasta space de mai multe ori imediat dupa ce se inchide ecranul se aprinde ca si cum nu s ar fi intamplat nimic, insa daca nu apuc sa fac asta se inchide si dupa ce il repornesc imi apare un mesaj in care imi spune ca mac ul s a inchis din cauza unei erori. La fel se intampla si cand sta in alimentare. Are cineva vreo explicatie pentru aceasta problema? O fi de la baterie?

Dacă poți fă un stick bootabil cu sistemul de operare și instalează-l pe curat cu ștergerea partiției. Bine, mai și salvezi ce ai pe-acolo.

Pune o captură de ecran (full-screen) cu acest mesaj.

Trebuie văzut exact cine generează acest mesaj:

  1. dacă-i generat de system - revin cu detalii
  2. dacă-i generat de o aplicație (driver) terță … dezinstaleaz-o

Aștept vești.

Detalii despre ce a cauzat ultimul shutdown sau sleep poți obține cu următoarele comenzi (rulate în terminal):

log show --predicate 'eventMessage contains[c] shutdown cause'


Semnificația codurilor o găsești pe net (ex: shutdown-causes ). Vezi ultimele evenimente de shutdown cu cod > 0 (erori).

log show --predicate 'eventMessage contains[c] "sleep cause"'

Fă o captură de ecran când apare mesajul, dacă sistemul nu se blochează, apăsînd simultan tastele command-shift-3.
Dacă se blochează, adaugă aici EXACT ce scrie în mesaj. Sau fă o poză cu telefonul mobil, dacă sistemul se blochează.

command = tasta cu fluturaș, pe un keyboard fizic Apple este lângă bara de spațiu.

Ceea ce ai pus aici este mesaju uzual de închidere și opțiunile aferente. Nu este un mesaj de sistem. Spui că acest mesaj apare pur și simplu, fără să apeși butonul pornit/oprit? Dacă da, posibil ca acel buton să aibă o problemă și să se apese singur sau tu să-l apeși din neatenție (puțin probabil).
Deci, când apare acest mesaj? Ce faci înainte să apară? Apare numai când lucrezi cu o anume aplicație sau cu oricare? Ce faci înainte să apară?

acest mesaj apare odata la cateva secunde chiar daca e oprit wi fi ul, asa instantaneu si daca nu apas repede pe renunta se opreste sistemul
sau mai patesc sa se opreasca ecranul si daca apas repetat pe vreo tasta imediat dupa ce se opreste se porneste si e ok. gen daca nu lucrez pe mac tot timpul se inchide instant sistemul
nu imi explic, si nu am gasit nicaieri vreo explicatie
am sters Mac OS si l am reinstalat, gandindu ma ca e o problema de soft
cand l am sters era Mac OS lion, cel vech,i si nu puteam instala mac os high siera, si a trebuit sa instalez un os intermediar, care sa ma lase sa intalez versiunea asta ( am uitat cum ii spune)

si de la buton nu poate fi pentru ca am inlocuit tastatura de curand cu una noua originala

Nu știu ce model ai, la mine butonul on/off nu are nicio legătură cu tastatura, este separat. Posibil ca la unele modele să fie legate. Din cele ce spui, așa cum am bănuit, suspicionez că se apasă automat butonul de pornit, are o tensiune în el și se apasă singur. Deci explicație este, inclusiv faptul că se închide pur și simplu.
Verifică, așadar, butonul pornit/oprit. Nu are nimic sistemul.

ok multumesc!

butonul on/off este pe tastatură? dacă ai schimbat tastatura ai schimbat implicit și butonul ăla? ce model ai?
înainte să schimbi tastatura făcea la fel? sau ai schimbat-o pt a schimba și butonul on/off? explică. nu știu la ce modele de mac butonul on/off face parte din tastatură, așa e la tine, face corp comun cu tastatura?
P.S. Nu mă pricep la reparat calculatoare, posibil ca acel contact prost să fie și în altă parte, deși e puțin probabil.

e macbook air mid 2011 si butonul e integrat in tastatura. am schimbat o din cauza ca unele taste nu mergeau
cateva luni dupa ce am schimbat o nu am avut probleme pana de 2 saptamani incoace

Posibil să apese ceva pe acel buton. Sunt aproape sigur că defectul este acolo, la butonul on/off. Du-te la cel care ți-a schimbat tastatura și explică-i problema, poate e ceva simplu și se rezolvă rapid. Dacă defectul e intern, în tastatură în zona butonului, mi-e teamă că va trebui să iei o nouă tastatură. A fost nouă? are garanție? sau a fost un s.h. fără garanție?

cred ca asta voi face. a fost second hand deoarece apple nu vinde piese. insa am garantie de la service
multumesc foarte mult

Ba vinde, dar foarte scump. Deci du-te la flăcăii cu pricina și sper să rezolve problema. Dacă ești din București, îți trimit prin mesaj privat și o adresă.

Cluj
Multumesc

Pt Cluj am flăcău serios, nu ne-am văzut demult, dar sper să fie pe temă. La cine ai fost la Cluj? E secret? Are nume firma aia?
P.S. La Cluj ai fost aici?
Dacă nu, există și alte variante.
P.S.2. Dacă acolo ai făcut chestia cu tastatura, cred că o va rezolva, firma e serioasă, din câte știu eu. Dacă nu acolo, poți apela ulterior. Mai sunt și alte variante, Clujul are destui macuseri și destui care și repară mac-uri.