MacBook Air (Mid 2009) tastatura si trackpad error

Salut,am si eu o problema cu un MacBook Air (Mid 2009) a functionat totul ca la carte iar de ieri dintr-o data nu mai merge tastatura si mouse-ul si avand pass pe le nu imi intra in interfata ca nu pot baga parola. Am pus o tastatura usb un mouse usb dar degeaba desi am bagat un stick si arata ca il citeste. Un SMC reset as incerca doar ca nu stiu procedura mai exact sau ce este de facut pentru a rezolva problema … V-as fi recunoscator daca m-ati putea ajuta,noroc.

Dacă nu merge nici tastatura nici mausul externe, poate fi ceva serios legat de placa de bază. Pt SMC rest ai atîtea discuții pe net, Google știe tot, de ex. aici.
Dacă e un defect hardware, nu ai ce face, doar un service. Tu speri să fie, totuși, din soft. Afirmația ta „de ieri dintr-o data nu mai merge tastatura si mouse-ul” mă face să cred că ceva ai făcut, totuși, ceva ce nu spui. Să pice simultan și una și alta, ba să nu meargă nici un periferic extern nu este o hibă uzuală. Ce ai instalat ÎNAINTE să apară necazul?

Cate secunde trebuie sa tin apasat butoanele ? am stins laptopul am apasat simultan 10-15 secunde si nu sa intamplat nimic doar ca laptopul scotea un zgomot ciudat foarte incet un fel de țiuit …

Nu am intalat de curand nimic doar am facut un reset acum o saptaman si am bagat os x lion de pe un stick bootabil iar ieri am descarcat os x yosemite.dmg si am vrut sa fac stick bootabil la fel si nu am mai apucat ca am plecat l-am oprit si cand am ajuns acasa l-am reaprins si practic din momentul ala …

Mai zi, mai zi… mie mi se pare un sistem bulit, ar trebui reinstalat sistemul. Atenție: instalarea, reinstalarea și upgradeul de sistem se fac NUMAI DUPĂ BACKUP al datelor. Niciodată nu te apuci de instalat cînd te grăbești: ori te grăbești și faci altceva ori instalezi.

Asta a fost tot, update-uri am facut atunci cand am instalat os x lion si a mers perfect totul. Acum ma gandesc si eu la aceiasi chestie cu sistemul prajit doar ca ma intreb ce solutie este acum avand in vedere ca 1.nu am update facut la nimic , 2.nu pot apasa comand OPTION pentru a citi stick-ul bootabil … 3. l-am cam futut …

Fii calm și nu vorbi urît că ți se taie textul. Faptul că nu merge tastatura (nici una externă) și nici mausul, mă face să cred că s-a bulit ceva serios, posibil să fie defect hard, ca atare nu ai ce-ți reproșa, pur și simplu s-a stricat. Dat fiind faptul că Air nu are mufă nici firewire, nici eth, singurul mod de a vedea ce e cu discul ar fi să-l scoți, lucru greu dacă nu te pricepi, apoi conectat la alt calculator, de asemenea lucru greu, nu e conector standard. Dacă te duci la iStyle ori la Noumax, îți vor cere sume mari (nu știu cît, dar mult). Trebuie făcut cumva să conectezi o tastatură și un maus externe, ești sigur că-s bune alea care le ai?

Nu stiu eu le-am cuplat si nimic… le-am lasat si 10 minute m-am gandit ca poate pana face sincronizarea…sa i-au alt hard?!

Nu, evident nu, cît timp nu știi de unde e problema. În plus, este un SSD dedicat și scump. Dacă e bun, dai banii degeaba. Trebuie identificată cauza, după aia cugeți dacă mai faci upgrade sau nu. Dacă e dusă placa, ce rost are?

Da corect ai dreptate,ce e de facut atunci ?!

Eduard e din Timișoara, e cineva de acolo pe forum care îl poate ajuta?

Daca a început să țiuie înseamnă că tastele merg.

Nu trebuie să ții apăsate cele 4 taste mai mult de o secundă! După ce le apeși simultan le și eliberezi.

Ultima comandă este să apeși butonul power, “scurt”, fără să-l ții apăsat.

Sau cel puțin așa deduc eu de aici.

  1. Shut down the computer.
  2. Plug in the MagSafe power adapter to a power source, connecting it to the Mac if its not already connected.
  3. On the built-in keyboard, press the (left side) Shift-Control-Option keys and the power button at the same time.
  4. Release all the keys and the power button at the same time.
  5. Press the power button to turn on the computer.

Da-i un semn cand vi si ne vedem , daca rezolv ceva oricum scriu aici poate mai ajuta pe cineva

Eu ma gandesc ca ar merge daca se aude tiuitul ala dar nu da randament comanda respectiva…alta comanda trebuie sa fie…