Macbook Air 2017 Logo off

Salutare tuturor,

pot să opresc lumina de la sigla de pe spatele mac-ului ? Mă gândesc că aș mai câștiga energie. Ce principiu de funcționare are ? Este legat la display ?

La modelele mai vechi - nu. La cele noi - nu mai există.

Știu asta, dar eu am modelul din 2017, cel la care se aprinde logo-ul , iar eu voiam sa stiu dacă există vreo modalitate să-l opresc

Nu se luminează independent, preia din lumina monitorului. Ca atare, nu văd de ce ai face asta.

Am înțeles. Credeam că e separat și nu prin monitor.
Voiam să fac asta pentru a salva energie,ca atare, să țină mai mult bateria.
Laptopul l-am luat nou, are maxim 9 încărcări la activ, dar nu e nici pe de parte ce se scrie despre baterie, că are durata de viață 12 ore.
Pe mine cu bateria încărcată full, mă ține maxim 4 ore.
Bine, în asetea 4 ore, am skype-ul pornit, partajare pornita, safari deschis + un film de 2 ore rulând. Dar tot mi se pare putin, să tină fix cât un asus la 2000 de lei.

Verifică starea baeriei cu Coconut Battery, îți va arăta ce procent are real față de fabrică (100%). Dacă vei conecta un iPhone ori un iPad prin cablu, poate verifica și starea bateriei device-ului respectiv.
Cât privește durata de lucru cu bateria încărcată, depinde ce faci cu calculatorul. Sunt aplicații care cer resurse multe, deci nu poate fi 12 ore. Oricum, reclama zice „up to…”.

Am verificat starea bateriei, este 100 % .
Ceea ce privește telefoanele, la fel, am verificat

Bun, deci la ce aplicații folosești atât duce bateria. Consumul mare poate fi datorat unei/unor aplicații care consumă resurse sau multor aplicații deschise simultan sau ambelor situații.

Posibil să fie și asta. Momentan foiosesc un laptop cu windows zi de zi, dar asta pana termin proiectele incepute pe el, apoi, voi folosi mac-ul zi de zi si voi vedea atunci care-i treaba. Si navigare, office zi de zi.

Mac-urile mai vechi, cu ecran LCD, cum este si al tau au logo-ul luminat datorita lampilor din spatele ecranului. Daca reduci luminozitatea, scade si intensitatea de pe logo.

Legat de durata bateriei, nu stiu la ce te astepti tu cand rulezi un film de 2 ore… Randarea oricarui film necesita putere de calcul ceea ce inseamna un curent mai mare tras de catre procesor din baterie. 4 ore de lucru cu un film de 2 ore e ok din punctul meu de vedere. Incearca sa vezi cat tine bateria daca lucrezi normal, fara sa rulezi nici un film.

Asta voi face. Să văd atunci care-i treaba. De săptămăna viitoare ușor, ușor, voi sta numai pe el.