Macbook air 2012

Salut !
Am intrat și eu recent în ecosistemul Apple cu un Macbook air 13 inch 2012 varianta cu 4 gb ram și 128 gb ssd. Preţ 1450 lei

Am pe el macOs High Sierra 10.13.6
Consideraţi că un update la versiunea Catalina ar fii mai ok ?
M-ar interesa pentru baterie , poate voi avea o autonomie mai ok
Baterie are 116 cicluri
Și mă ţine undeva la 3 ore, 4 ore cu greu dacă ajung
Și asta cu luminozitatea ecranului și a tastelor pe la mijloc setate
Cum pot face să am o autonomie mai ok ? E normală autonomia asta
Și îmi apare în app store doar câteva aplicaţii, nu am optiune categorii să aleg sau să găsesc o diversitate mai mare de aplicaţi (doar recomandate,topuri,achiziţionate și actualizări)
Mersi !
20200612_181141

Ai o jucărie veche de 8 ani, deci și generația bateriei e mai veche. Și nu ciclurile bateriei sunt relevante. Descarcă Coconut Battery și vezi ce procent de viață are față de fabrică (100%). În principiu, este bine să ai ultimul sistem de operare, 4 GB de memorie este suficient și pt Cătălina. Revino cu datele indicate de Coconut. Faci screen shot cu command [fluturaș]-shift-3 sau 4: cu 3 tot ecranul, cu 4 apare o cruciuliță pe care o tragi peste ce vrei să pozezi pe ecran.
P.S. Acuma observ că ai o aplicație care măsoară viața bateriei. E cam dusă spre aproape jumate, din clipa asta va pica destul de repede. Trebuia să negociezi un preț mai jos, ăsta e preț de jucărie cu baterie peste 80%. Mă rog, să-l stăpânești sănătos. Sunt mai multe firme care vând baterii, eu am luat vreo trei de la ăștia, apoi de la ăștia. DAr repetă verificarea și cu Coconut, tot cu asta poți verifica și starea bateriei unui iPhone dacă e conectat prin cablu la mac.

Am revenit cu o poză cu bateria
Cam asta e starea ei cu aplicaţia asta
Observ că se află acum la 49 % de la 53 %
Eu ieri am făcut oarecum o calibrare a bateriei urmărind un video (încărcat full,conectat în continuare 2 ore la încărcat,apoi descărcat total și la final nu am mai așteptat 5 ore ci doar 3 ore.) Și l-am deschis și l-am pus la treabă
Ce părere aveţi de baterie ?
P.s Ajută trecerea la Cătălina bateriei (autonomie,descărcare etc)

Captură de ecran din 2020.06.13 la 08.58.49

După cum se vede, bateria e la jumate și să te aștepți că, din clipa asta, va pica rapid. Ia în calcul o baterie nouă, va fi cam 250–350 lei, depinde de furnizor, de calitate etc. Dacă zică că te ține 3 ore e încă foarte bine, o baterie nouă te-ar ține, evident, cam dublu ca nr de ore. Te-a păcălit nr de cicluri care, nu pricep de ce, este de mulți considerat relevant. Nu este, relevantă este starea bateriei. Poate fi o baterie nouă care, dacă e proastă și având, să zicem, 95 cicluri, poate pica rapid sub 70 %. Mi s-a întâmplat și mie odată, mi-au schimbat-o pe perioada de garanție, deoarece a picat cam după 9 luni. Bateria nu se schimbă greu, vezi aici. Este important, atunci când o comanzi, să verifici atent dacă se potrivește pe modelul tău, eventual le scrii înainte să o comanzi și să-ți confirme că e OK după nr de serie al produsului. Dacă zici că altfel merge bine, o baterie nouă merită, oricum vei avea nevoie chiar dacă nu imediat.

Am luat laptopul de la un tip care are un service doar pt Apple .
Laptopul ca aspect are doar câteva zgârieturi pe spate și sub , fine . Nu se observă chiar tare deci ca aspect arată ok
Mi-a spus să nu îmi fac probleme că laptopul e de la o sursă sigură
În fine
Doar bateria să zic nu e chiar ok
În rest laptul e ok

Am întrebut tipul de ce îmi arată 53 sănătatea și îmi spune că așa e la Apple că ei calculează în funcţie de vechimea bateriei, a laptopului
Dar defapt bateria e într-o stare bună :))
Am crezut

Eu m-am referit doar la starea bateriei, nu pot comenta restul. Mă rog, dacă ai și niscai garanție ar fi OK. Cum să fie în stare bună dacă are sub 50%??!! Doar și Coconut indică starea cu roșu, adică, în traducere, „schimbă-mă!”
P.S. Faptul că are un service pt mac este OK, faptul că merge bine este OK. Nu este OK că nu ți-a spus că bateria nu este OK și că, relativ repede, va trebui să o schimbi. Sigur, dat fiind că în rest este OK, nu este un capăt de lume, dar ia în calcul că vei mai da vreo 350 lei pe o baterie nouă. Nu merită să iei baterii s.h., ori nouă cu garanție, ori o folosești pe asta până crapă, doar că, de la un moment dat încolo, nu vei mai avea un portabil, ci un desktop, bateria va ține tot mai puțin…

Mulţumesc mult pentru ajutor și sfaturi !
Intenţionez să schimb bateria cu una noua originală peste puţin timp
Să nu am probleme
Numai bine ! :wink:

Nu există baterie originală, Apple nu produce baterii, are un laborator de cercetare, apoi le fac alții. Pt acel model, nu mai sunt nici măcar Apple-blessed, cred. Pur și simplu, iei una cât mai bună. Posibil să găsești cu capacitate mai mare decât cea originală, între timp tehnologia a avansat și pt bateriile model mai vechi.