Macbook Air 13'' model 2014

Salutare,

Am urmatoarea problema: am un Macbook Air, cel descris in titlu, care de ieri a inceput sa-mi faca o problema. In ultimele 10 zile nu am avut cum sa-l folosesc si nu l-am deschis, iar sambata l-am incarcat pt ca se descarcase si i-am dat update. Ieri cu 85% baterie l-am lasat pentru 10 minute fara sa-l folosesc, iar cand am revenit la el, nu mi se mai deschidea. Cum am conectat incarcatorul a pornit ca si cum i-as fi dat restart.
Astazi am intampinat aceeasi problema: l-am pornit, a mers perfect normal si dupa 2 minute de neutilizare mi-a murit. L-am pus din nou la incarcat si s-a aprins ca si cum nimic nu se intamplase.
I-am instalat un programel Coconut Battery care imi arata ca totul este normal…

Ce se intampla? Am facut oare vreo setare gresita?

Multumesc anticipat,
Robert

In cele 10 zile era complet descarcat? Adica s-a inchis singur si a mai stat asa 10 zile? Cand se reporneste procentul de baterie e cel de dinainte de inchidere sau undeva spre 0?
Coconut trebuie sa iti arate si santatea bateriei. Ce zice despre ea?

Adică merge numai dacă este conectat încărcătorul? Este f. probabil că bateria e moartă sau, dacă într-adevăr Coconut battery zice că e bună, posibil să aibă controllerul stricat. Ce zice Coconut Battery, de fapt? Ne faci un screen shot? (command-option-4 și tragi săgeata pe fereastra aplicației).

salut,
in cele 10 zile era descarcat. cand l-am pornit l-am conectat la priza ca sa porneasca.
coconut imi spune asa:
MacOs Battery status: Good
Cycle count:186
Current charge: 5050 mAh
Full charge capacity: 6361 mAh
Design capacity: 7150 mAh
Battery failure: none

Din cate vad totul este ok. Problema e ca daca nu-l folosesc cateva minute se inchide singur si nu merge pornit de la buton decat daca il conectez la priza…

Pare OK pe date, dar dacă se închide dacă nu e conectat la charger înseamnă că e ceva cu bateria asta.

Bateria aia a fost un pic cam afectata de cele 10 zile de stat descarcata. De obicei apar probleme cand se intampla sa ramana mai multe zile complet goala.
Ai putea incerca o recalibrare a bateriei. Incarci pana la 100% (verificabil cu Coconut si indicatorul din bara de meniu), lasat vreo 2 ore pe incarcator apoi deconectat si folosit pana la 0. Se inchide singur, il lasi vreo 2 ore si apoi il pui din nou la incarcat pana la 100%. Treaba se poate repeta.
O alta varianta ar fi ca un controler sa nu lucreze bine si sa se repare cu un restart de SMC (Apple iti zice exact cum daca cauti)

Da, ar putea fi o șansă de resuscitare, de vreme ce CB zice că ar fi încă bună.

O sa mai vad diseara cand ajung acasa, daca mai face vreo problema si va anunt. Oricum in cazul in care face in continuare figuri, o sa incerc si ce mi-ati sugerat.

Multumesc mult inca o data!

Păi dacă aceste mici șmecherii nu țin, atunci va trebui să-i iei baterie nouă, că doar nu ai jucărie așa compactă și ușoară ca să stai cu el mereu în priză.
Ca idee generală, dacă nu folosești mai mult timp un notebook (pleci și nu-l iei cu tine etc.), ține-l cu bateria plină cam la jumate, în orice caz nu goală complet. 10 zile nu ar fi foarte mult, dar se pare că i-au fost fatale.

Salutare,

Ma bucur sa va anunt ca functioneaza normal. De aseara, nu mi-a mai facut nici o problema.
Va multumesc mult pentru sfaturi. Pe viitor voi fi mai atent… :slight_smile:

Ne bucurăm… Nu mai lăsa jucăria cu bateria goală complet nici măcar cîteva ore, darmite zile ori săptămîni. Data viitoare s-au putea să moară definitiv. Reține: dacă pleci cu zilele/săptămânile, la carte spune să-l lași cu bateria pe la jumate, în orice caz mai bine plină ochi decît goală la zero.

Salutare,
Am o problema: ieri in timp ce lucram la laptop acesta s-a inchis si de atunci nu-mi mai porneste. Avea 22% baterie, azi l-am bagat la incarcat si nimic… nu se mai aprinde. Am incercat toate solutiile recomandate de cei de la Apple, dar cu acelasi rezultat. Ce-mi recomandati sa fac? Cunoaste-ti vreun service bun si de incredere?
Multumesc.

Nu ne spui și localitatea? Deci nu mai pornește nici cu alimentatorul conectat? Se aprinde ledul? (verde sau chihlilmbar?).
Din cele ce descrii pare o chestiune de alimentare.

Bucuresti!
Nu se mai aprinde nici cu alimentatorul conectat
Ledul incarcatorului a fost rosu (chihlimbar), iar dupa a devenit verde, ca si cum s-a incarcat complet…

Trtebuie dus la doctor. Tot nu am aflat unde locuiești.

Locuiesc in Bucuresti, sectorul 4

Ai mesaj privat

Multumesc mult pentru tot! Va anunt dupa ce vad ce rezolv!

Salutare din nou. Am fost la Iturgent si am rezolvat problema, adica bateria a picat. Acum am o baterie noua si as vrea sa va intreb daca aceasta se formateaza ca la un laptop normal sau nu. Din ce am citit pe net, parerile sunt impartite si nu mi-am putut contura o opinie sa pot lua o decizie. Voi ce ziceti?
Multumesc inca o data pt tot ajutorul. :smiley: