Macbook 2019

Salut, am un macbook pro din 2019, versiunea cu 4 thunderbolts. Recent s-a stricat placa de baza si l-am dus la un service. Mi-au spus ca reparatia ar costa 2400 de lei. Merita sa il mai repar sau un macBook Air cu M2, 8 gb ram, 256 gb memorie ar fi o alegere mult mai buna? Pe cel vechi il foloseam cand mai plecam in concediu si aveam nevoie sa lucrez. Folosesc XCode pentru lucru.

Păi dacă „merită” numai tu poți aprecia. Cu suma asta poți lua s.h. un macbook nou ori relativ nou. Încearcă să-l plasezi ca atare, poate chiar la service-ul unde se află acum.
Eu unul nu aș da suma asta.

nu lua Air M2 base model (256gb SSD/8gb ram). Are probleme cu thermal throttling si se descurca mai rau decat Air M1 datorita vitezelor mici ale SSD. La o scurta cautare pe google/youtube poti vedea mai multe detalii.

Deci ori Air M2 dar nu base model, ori Air M1.

MacBook Air M2 are un preț nejustificat de sus pt ce oferă, MBA M1 este o jucărie OK, am și eu, se descurcă OK.

Crezi ca mai merita 2400 de lei pentru placa noua de baza?

Strict din punctul meu de vedere, nu.
Presupun ca e un MBP 13". Daca e 16", da.
Dar oricum cele cu intel nu vor mai avea suport mult timp, iar viitorul este Apple silicon.
As mai pune putin, si as lua Air M1. Sau daca bugetul e mai mare, clar un MBP 14". Air M2 asa cum am spus si mai sus, nu merita. Cel putin nu cel de baza. Iar celelalte sunt la pret cam tot pe unde e si MBP 14" iar diferenta e uriasa(atat la display, cat si la procesor M1 Pro/Max > M2 etc)

A, sigur, decât un MBA M2 muuult mai bun este un MBP 14 inci, ăla e bijuterie.
P.S. Am găsit recent pe olx MBP 14, sculă nou-nouță, la 8,7 k, cu 16 RAM și 1 TB. Pt fi-mea, face arhitectură.