Macbock pro 2006 Problema

salutare am si eu o problema cu macbock pro 2006 lam cumparat de pe piata dar fara software mac ios x si am gasit la mine un mac os x snow Leopard 10.6.6 dar nu are nici Audio nici pe appstore Video de pe yotube nu ma pot uita si mam gindit ca poate in Internet gasesc ceva care pote problemele astea sa le rezolve dar nam gasit si as vrea ca sai pun mac os x Lion 10.7.5 dar nu gasesc toate sunt false ba si imi spune asta nu are conectiune cu internetul sau macul tau nu este updatet sau asa ceva Probleme cine ma poate ajuta varog scrieti

As vrea sai fac upgrade la mac os x Lion dar nu gasesc ceia ce trebuie toate sunt numai minciuni

Va rog ajutatima cu orce

Vasile dragă, eu unul zic că ești un troll. Dacă nu ești: MBP 2006 suportă maxim 10.6.8. Dacă într-adevăr ai acel DVD, instalezi, apoi intri pe net și faci update la tot sistemul, adică la 10.6.8. Posibil să nu ai sunet și alte alea tocmai din cauză că nu ai adus sistemul la ultimul update disponibil.
10.75. nu va merge, dacă este într-adevăr modelul 2006. Dacă ai procesor core 2 duo, vei putea instala până la 10.7.5. Dă modelul exact.
Dacă vrei ajutor, scrie clar etapele, ce model ai, cât RAM etc… Va trebui să te oprești la 10.6.8 după toate update-urile, cum ți-am spus. Snow Leopard este un sistem f. bun, vei avea limitări pe unele aplicații, dar asta e, ai un mac mai vechi de 10 ani. Sper că l-ai luat bine. Dacă bateria e bună, e o sculă f. bună pt uz curent. Pt net, pune Google Chrome, se va comporta mai bine decât Safari.

1 Like

mersi pentru raspuns uite aicea >
model name> Mackbock Pro
Processor name> Intel Core 2 Duo
Processor Speed> 2.16Ghz
Number of processors> 1
Total number of cores> 2
L2 Cache 4mb
Memory 2GB
Bus Speed 667Mhz
Boot ROM Version> MBP22.00A5.B07

Daca poti sami dai un link de unde pot sa scot ios de care trebuie

Nu sunt date complete, dar ai, probabil, un model de 15 inci care va suporta cel mult 10l.7.5. Nu am cum să-ți dau un link, noi nu ne ocupăm cu soft piratat, dar dacă ai acel DVD cu SL pune-l pe ăla, e f. bun, ulterior poți face upgrade.
macOS x este gratuit acuma, dar la ora aia nu era, deci vei putea instala ultimul sistem disponibil pe care-l ai. Dacă spui că l-ai instalat, intră pe net și fă update la ultima versiune prin software update (stânga sus la merișor), odată făcut acest update, vei avea totul funcțional, bănuiesc.

Am facut asa ceva si tot nu merge
lam asteptat o noapte si o zi dar tot asa fara audio si fara drivere

Pe cine i-ai așteptat? Poate nu merge fiindcă nu are ce merge, sunt stricate difuzoarele. În rest merg toate, wi-fi, bluetooth? Dacă te duci în stînga sus la system preferences și dai la sound, detectează ceva? Dacă pui căști în mufa audio se aude ceva? Dar dacă pui un difuzor/căști bluetooth, după ce faci pair, se aude?
Din cele ce spui, am toate motivele să cred că nu ai boxele funcționale și va trebui să le înlocuiești cu un device ieftin, de ex. boxe USB ori boxe bluetooth. Alea USB sunt detectate automat, ale BT le faci pair în sys prefs la zona bluetooth. Apropo, aia e activă?

acolo in system prefernces si dau la sound nu imi arata nici unul chiar si cind am pus castile sau difuzoare si mai sunt probleme de exzemplu appstore nu pot scoate nici macar un program nimica

pt app store trebuie să-ți faci cont. sunet nu ai deoarece, probabil, fie nu sunt bune difuzoarele, fie nu e bună placa audio. ce nu arată la sound „nici unul”? dă și tu răspunsuri clare, să pot pricepe la ce te referi. fă un screen shot al ecranului cu comanda command (gluturaș)=shift-4, apoi tragi cruciulița aia care apare peste zona de pozat; sau cu …3 la urmă tot ecranul.

ai ceva facebock sau skype sau alta retea de socializare

am, dar nu am timp acum, am niște urgențe, dă-mi mesaj privat cu datele tale și vedem mai încolo, eventual.

Nu sunt eu mare specialist in macbook dar am macbook pro a 1181 din anul 2006 pe care a mers sistemul de operare 10.7.5, avand si sunet etc

Salut, nu stiu daca vasile a mai intrat pe forum din decembrie sau daca si-a rezolvat problema. Eu acum am citit si problema lui seamana putin cu ce am patit si eu.
Am macbook mid 2010, model A1342, cumparat sh de curand. Tastatura are niste probleme, avea instalat Yosemite. Tasta sift fiind blocata permanent (activa), la pornire intra in safe boot si nu detecta dispozitive audio.
Absolut intamplator, am descoperit ca daca la pornire apas simultan tastele ctrl+cmd+D (pana apare sigla apple, marul) se face boot normal si imi apar dispozitivele audio, am sunet, totul ok (mai putin tastatura, nu se pot scrie decat majuscule, nu pot scrie numere, etc.
Poveste mea a evoluat bine, dupa update la High Sierra a disparut blocarea tastei shift, dar tot am situatia cu safe boot daca la pornire nu apas combinatia ctrl+cmd+D.
Am pomenit de combinatia de taste care la mine e benefica deoarece e posibil sa fie de folos si altora.