Mac pentru editare foto

Buna ziua. Bine v-am gasit! Doresc sa cumpar un laptop APPLE MacBook Air , Intel® Core™ i5,13.3", 8GB, 128GB, Intel HD Graphics 6000, OS X El Capitan`. Caut informatii privind utilizarea aplicatiilor de editare foto pe acest mac.Multumesc mult!

Întrebarea e destul de vagă. Editare foto non pro sau semipro se poate face cu multe aplicații, inclusiv cu cea oferită de Apple, Photos. Pt procesări mai sofisticate, ai nevoie de ceva mai mult și, poate, și de un calculator mai puternic. Ce înțelegi prin „editare foto”? Să le bibilești un pic la luminozitate, contrast, expunere, să faci retușuri de bun simț sau vrei mai mult?
P.S. Indiferent de nivelul procesării, atenționez asupra faptului că un SSD de 120 GB se umple repede cu poze, musai să ai un disc extern și încă unul pt backup, adică salvarea datelor de pe discul de sistem și de pe discul extern suplimentar.

Aș adăuga și recomandarea pentru Retina. Adică, să fiu sincer, cine are 5-6000 de lei de dat, nu văd de ce ar mai lua Air. 1h în plus la baterie și 2-300 gr în minus nu cred că merită.

Și da, categoric 128 GB SSD e mult prea puțin. Doar să pui pozele pe un card, hard sau SSD extern. Dacă pozezi RAW, 1000 de poze deja depășesc 20-30 GB.

Altfel, paleta de aplicații pt editat foto este mare, eu folosesc una de la MacPhun; există Adobe Lightroom și multe altele.