Mac pentru dj

Va salut si va multumesc pentru crearea acestui forum foarte ajutator. Recent am schimbat Windows-ul pe Mac pentru ca pentru programe de mixat nu este suficient de bun un windows cu 8 gb si i3 procesor. Am achizitionat un MacBook pro 2015 retina cu i5 procesor ,8 gb ram si memorie de 128 ssd ,foarte bun ,m-a costat 3000 ron investitia. Insa ,se incinge destul de rau cand folosesc programul de mixat ,windows-ul era tot timpul caldut . N-am probleme cu Mac-ul ,doar ca se incinge tare. Intrebarea mea este … Trebuie sa-mi fac griji de acest lucru,sau fiind foarte puternice se incing asa de rau. ,sau l-am cumparat cu probleme ,dati-mi un sfat va rog . Multumesc .

Caută pe aici pe forum, au fost mai multe discuții despre temperatura Mac-urilor. Pe scurt:

  • caută și instalează un monitor de temperatură (smcFanControl e un exemplu, dar se găsesc și în App Store);
  • dacă nu ajunge des peste 90-95 grade, e OK. El e programat să se stingă automat pe la 110 grade, deci ce e sub e considerat normal;
  • dacă ieși și pe scenă, eventual ia-ți și un stand, ca să te asiguri că se aerisește pe dedesubt. Sau în orice caz, nu-i bloca complet fundul, mai ales cînd îl pui la treabă intensiv;
  • e posibil să ți se pară doar că e mai încins, fiindcă aluminiul transmite mai ușor decît plasticul sau depinde din ce era laptopul cu Windows cu care erai obișnuit. Pentru asta, vezi punctul 1 de mai sus, ia un monitor și vezi exact cît de sus merge cu temperatura.

Pe scurt, nu-ți face griji, e normal. Mac-urile stau des pe la 70 grade, în vreme ce laptopurile pe la 50-60. Doar dacă observi probleme de performanță (cum ar fi să sacadeze sau să pară că e gîtuit) e de îngrijorat.

Multumesc ,cand ma duc la evenimente de obicei il tin pe stand ,deci nu e o problema cu temperatura … Ceea ce imi spui cu temperaturile de 70-80 de grade ,pai al meu nu pare sa aiba aceasta temperatura mentionata de tine . O sa nu imi mai fac griji . Multumesc mult pentru raspuns .