Mac OS sierra

Am încercat să fac upgrade cu noul sistem mac Os sierra şi nu a mers, aşa că am rămas în fereastra de instalare fără să mai pot face nimic. Pot doar să dau restart ca să se reia procesul de instalare şi cam atât. Întrebarea este cum pot ieşi din situația asta şi cum pot reveni la vechiul sistem?

Dacă ne dai și niște detalii, poate reușim să dăm o idee, două. Ce calculator ai: model, submodel, an; ce sistem este instalat acum? cum ai procedat? La o ghicire așa, pe bîjbîite, aș recomanda să instalezi în engleză, nu în română, nu știu cît de bine este lucrată localizarea pe secvența de instalare. Dacă apeși pe butonul „repornește computerul” nu o ia la vale?

E un Macbook pro 10 model A1278 şi am avut instalat Mac OS X 10.11 El Capitan. Am primit o notificare cu noul sistem am acceptat să se instaleze

Dacă îi dau reporneste computerul se reia procesul de instalare, apoi îmi dă erroare şi îmi apare fereastra din poză, deci e un fel de replay

Sper că ai un backup recent, e posibil să se fi stricat partiția cu sistemul. Încearcă să bootezi ținând apăsat Cmd-R ca să intri în Recovery și de acolo dă-i să repare partiția cu Disk Utility.

Am încercat să bootez şi nu am reuşit, e blocat în fereastra de instalare, este o altă soluție?

Îți trebuie un stick de boot cu Capitan. Asta trebuia sa ai de rezerva. Primul lucru la orice sistem de operare e să ai stick-ul de boot pt a putea instala de la zero. Cauta un prieten cu mac si dute să-ți faci stick-ul. Altfel o sa te chinui.

Poți încerca să faci stick-ul și în Windows cu tutorialul de aici:

Nu mai da sfatul ăsta, și așa omul are necaz, tu-l conduci spre alt necaz inutil.

Nașpa. Cum spune și Tudor, sper că ai făcut backup, altfel mi-e teamă că nu îi vei da capăt dacă a intrat în loop boot. Deci fă cum a spus Tudor cu boot din comanda Cmd-R, care te duce la partiția de recovery. Dacă nu merge așa, musai un boot flash făcut pe alt mac. Dacă ești din București, te ajut eu.

Ești cumva avocatul lui? Dacă nu, te rog sa nu nu-mi mai raspunzi iar dacă tu ai sfat mai bun, oferă-il direct si nu mai ataca pe alții.

Sá o luăm altfel, fără nervi: ai încercat TU PERSONALsă faci un flash de boot de OS X în Windows? Eu cred că nu. Concluzia: nu da sfaturi pe care nu le-ai testat personal, a face copy-paste pe linkuri e simplu.
În al doilea rînd, nu te-am atacat, am dat un sfat din proprie experiență. În general, pe acest sait nimeni nu atacă pe nimeni, încercăm să oferim soluții constructive și cît mai simple, testate, verificate. Omul are o problemă destul de serioasă nu ușor de rezolvat, dacă îl duci pe un drum complicat, cu boot flash făcut în Windows, l-ai închis de tot.

Dacă sistemul a recunoscut upgradeul, a pornit și dă eroarea aia, este f. posibil să ai puțin spațiu liber pe disc. Un asemenea upgrade presupune, pe lîngă faptul că apar 5 GB din installer, cel puțin vreo 10 GB suplimentari pt fișiere temporare care, în final, se șterg, dar care ocupă spațiu pînă atunci. Mai clar spus: ai avut, să zicem, 15 GB liberi pe disc, dar în procesul de upgrade discul s-a tot umplut de fișiere temporare pînă cînd installerul s-a gîtuit și dă eroarea aia. Posibil să fi avut și un sistem anterior corupt, de regulă nu se face upgrade peste un sistem bolnav, nu e deloc sigur că upgrade-ul rezolvă problema. Oricum, în faza asta, presupunînd că ai suficient spațiu liber, poți încerca acel boot din recovery partition. Dacă nici așa nu o scoți la capăt, ar trebui reinstalat vechiul sistem fără formatare, dacă operația ajunge la capăt (posibil să dea eroare că nu poate face downgrade, dacă instalarea lui Sierra e aproape finalizată) și poți face boot în sistem, ai scăpat de o belea. Acuma faci backup (musai la upgrade) și o iei de la capăt.

Băieti nu e nevoie să intrați în conflict. Eu vă mulțumesc pentru implicare şi pentru ajutor!
Cattus îmi poţi lăsa un nume de contact , de facebook să putem vorbi mai uşor, am nevoie de îndrumarea ta, sau mă poţi căuta tu , Tatarciuc Ilie

Îți dau coordonatele pe mesaj privat. Unii sînt mai nervoși, dar le trece, sper.