Doresc să cumpăr un mac mini m4 256 16 care e disponibil la precomandă …Nu am mai utilizat Macintosh . Doresc să-l cumpăr pt multimedia și navigare pe internet pe o perioadă de 10-12 ani . Conectică și periferice de calitate găsesc la prețuri rezonabile ? Produsele Apple sunt f scumpe. Acest produs e potrivit pt audiție muzică și vizionare filme în parametri de calitate f bună ?
Aici vei găsi oameni care, cert, vor spune „da, cumpără, sunt excelente”, este foarte puțin probabil să spună cineva „nu-ți lua”. Conectică vei găsi, în general sunt aceleași ca pt orice PC, mai ales că USB-C au mai toate PC-urile. Maușii și tastaturile sunt aceleași (eu prefer, pe zona asta, produsele Logitech, nu Apple). Ultimul Mini M4 are boxa mult mai bună decât generațiile anterioare, totuși recomand niște boxe de calitate, mai ales că muzica este menționată în mod expres.
256 GB pt stocare este puțin, dar poți compensa cu un SSD extern, neapărat cu conexiune USB-C. Fiind la început, poți lua un Mini din generațiile anterioare, prețul va fi mult mai bun, iar perfomanța unui Mini cu proc M2 (nu zic și M1) este foarte bună. Dar dacă ai în plan o utilizare pe termen lung (10–12 ani), ia ultimul model. Eu am la lucru un Mini 2012, bibilit de cineva cu penultimul sistem de operare, merge foarte frumos și acum.
P.S. Pt diverse periferice, adaptoare, cabluri, vezi și aici:
Uite, de ex., un Mini M1 la un preț bun, poate negociezi un preț și mai bun. Firma care-l vinde este din Suceava, eu am mai luat de la ei, sunt absolut OK. Sigur, este o recomandare, nu le fac reclamă.
P.S. Nu e clar dacă prețul include tastatura și mausul, așa ar rezulta din anunț.