Mac Mini 2018 si monitor Samsung...probleme

Buna ziua. Am si eu o mica/mare problema și sunt convinsa ca aici voi gasi rezolvarea. De o saptamana, dupa ce mi-am vandut MacBoox Pro-ul meu de 15 inch cu touch bar (de trei ori am schimbat tastatura) mi-am achizionat un MacMini 2018 (256 SSD) la care mi-am luat un Monitor LED Samsung 27" Curved, Full HD, D-Sub, HDMI, Display Port, Alb, LC27F591FD.
Problema este ca nu mereu, dar foarte des, deschid calculatorul iar monitorului nu-i porneste ecranul si imi apare in coltul din stanga sus mesajul ”hdmi” apoi ”analog” și tot asa. Uneori imi face acest lucru si cand opresc calculatorul. Am schimbat cablul hdmi si degeaba.
L-a dus in service la emag, care mi-au trimis mesaj ca totul este in regula cu monitorul.
Acum…de cand acel monitor este in service, folosesc un monitor Lenovo care merge…impecabil. (Am vrut sa vad cu aceasta ocazie daca nu cumva este o problema la calculator. Evident ca nu). Ma puteti ajuta cu un sfat?
Va multumesc anticipat
Diana

Uzual, rezoluția monitorului este detectată și nu sunt probleme. în cazul tău, se pare că controllerilor monitorului nu comunică bine cu calculatorul. Soluția ar fi să scoți mufa de conectare la monitor și să o reintroduci după 1-2 secunde, pt a reseta conexiunea. Posibil ca problema să nu se rezolve, după cum e posibil să se rezolve la următorul update/upgrade de sistem, mai ales dacă Apple va primi feedback negativ de la alți utilizatori. Aș sugera să le scrii la Apple feedback.

1 Like

DEci ai rezolvat cumva?