M1 mac si Android phone

Salut.
Are cineva Mac M1 si telefon Android?
Adica, poti transfera filme mkv, mp4 etc de pe Mac pe un Android? Nu stiu cat de compatibile sunt Apfs cu file system-ul de pe Android (nu stiu ce tip au astea).
Multumesc.

Am, dar nu am testat deocamdată. Cum vrei să le transferi? Prin BT sau prin cablu? Pt varianta I ar trebui să meargă prin „puparea” aparatelor, pe varianta a 2-a ai nevoie de o aplicație. UltFone Transfer, de ex., este pt transferul datelor de pe rețelele sociale gen WhatsApp.
P.S. Sunt tot felul de tutoriale, de ex ăsta sau ăsta… Am folosit și eu asemenea metode, dar nu recent, nu știu cum se comportă aplicațiile astea, dar ar trebui să meargă ușor.

Prin cablu as fi dorit. Deci e aceeasi problema ca si cu NTFS. OsX poate citi dar nu si scrie.

Scrisul pe partiții NTFS nu ar fi o mare problemă, eu am folosit o aplicație simplă NTFS Mounter, văd că merge și pe M-uri, dar nu am la îndemână un disc formatat NTFS să văd dacă-l saltă și dacă-l scrie.
Screenshot 2022-11-22 at 22.02.43

Uite aici:
How do I share files between iPhone and Android?

Free and Wireless -AirDroid File Transfer

  1. Download the AirDroid app for free on your Android and iPhone devices. …
  2. Next, select the ‘my devices’ tab and click ‘add device’. …
  3. Now that both your devices are connected, you can easily send your files over to your iPhone device from your Android/iPhone.
    Am folosit și eu aplicația asta, dar nu recent. Țin minte că a fost OK.

Ca „rule of thumb”: macOS și, în general, produsele Apple comunică mult mai bine cu orice înseamnă Windows decât cu Linux ori cu Android. Probabil acest lucru este intenționat. La un moment dat, Apple avea și versiune Safari pt Windows, anterior și ClarisWorks/Apple Works for Windows etc.
Asta dacă e să ne referim la comunicare în afara „ecosistemului” Apple.

Cea mai simpla si buna solutie o ai aici.
De la mama ei. Sau tatal. :slight_smile:

Super. Multumesc.