Logitech, maxim Fan

Am un mac din 2015
16GB ram i7, placa video dedicata.

Salut, am 2 probleme

  1. mi se tureaza fan parca isi ia zboru fara sa ii fac nimica.
  2. am gama de la Logitech si ma conectez azi cu amandoua maine merge numa 1 si trb iar sa ii dau stergere si add.

Pornește Activity Monitor (/Applications/Utilities) și vezi cine forțează procesorul atunci când ventilatorul este turat la maxim. Pentru asta, trebuie să fii pe tab-ul CPU. Și nu uita să aranjezi procesele să fie în ordine descrescătoare după coloana %CPU. Apoi afli vinovatul și vezi cum rezolvi problema. (de cele mai multe ori, o căutare cu google va găsi un răspuns).image

Da asta ii problema ca procesorul ii pe 3-5% ca m-am uitat acolo, si nu am gasit nici o prblm. Si de exemplu mouse-ul master mx 3. imi face lag pe ecran, dar nu tot timpul asa cand il apuca pe el.

Dacă e maus bluetooth, cum presupun, cauza cea mai probabilă a lag-ului este bateria descărcată sau, pur și simplu, s-a stricat jucăria.

Culmea ca ii noua, pe windows in ultimele 2 sapt a mers ft bn. nici o data nu mi-a facut lag. are baterie full, ii dau un stop, si nu mai are trb.

Și eu am maus Logitech și mai face lag, mai ales dacă bateria nu e full, de aceea am și sugerat chestia cu bateria. Uneori, problema se rezolvă ștergând jucăria din zona paired și refăcând pair-ul de la zero.

ok, am crezut ca ii cv de soft. si cu fan-urile ce as putea sa fac ?

Nu știu ce e cu ventilatoarele, dacă nu identifici problema, atunci trebuie să-l duci la doctor dacă nu reușești singur. Ai cel puțin o aplicație care papă din resurse și ridică temperatura, dacă nu reușești să afli, poate reușește dom’ doctor.

Din pacate si eu după ultimul update am avut probleme cu perifericele MX, o data cu tastatura și o data cu mouse-ul. Cu tastatura am scăpat ușor cu un restart în schimb cu mouse-ul a trebuit sa îl șterg și sa îl reinstalez, noroc ca aveam un mouse pe fir la indemina.
Problema ventilatorului pare mai complicata, trebuie sa îl duci la un specialist. Nu am experiență cu laptopurile Apple, la cele cu Windows am avut problema asta de multe ori, uneori se rezolva cu update de BIOS sau drivere, alteori trebuia curățat sau schimbată pasta, alteori cooler-ul, din păcate am avut și cazuri în care nu s-a putut face nimic.