Lock screen dispaly

Salut,

Am observat o chestie enervanta… daca mac-ul ajunge in lock screen si apoi se inchide display-ul si nu il mai folosesc pentru 1-2 ore, cand apas orice tasta dureaza ft mult pana se redeschide ecranul.

Nu am activat “power nap-ul”.

Exista vreo setare pe care nu o gasesc eu care sa “rezolve” problema asta?

Multumesc!
photo_2021-07-15_15-09-41 (2)
photo_2021-07-15_15-09-41
Screenshot 2021-07-15 at 15.12.23

Ce sistem foloseșiti? Dacă e ultimul, ai mac M1?

macOS Big Sur 11.4. Nu, e modelul 2020 1.4 I5. Dar totusi…

Descarcă Onyx și rulează-l făcând curățenie peste, restart și vezi dacă e OK după asta.
De multe ori, Onyx rezolvă. Poate ai niscai utilitare care rulează în background, sunt deseori cauza unor comportamente ciudate.

1 Like

e gratuit?

DA! Atenție: trebuie să descarci varianta pentru sistemul tău de operare. Ultima este pentru ultimul macOS, înțeleg că ești la zi cu sistemul.
https://www.macupdate.com/app/mac/11582/onyx
Când rulezi Onyx, închizi toate celelalte aplicații și-l lași să ruleze fără să faci nimic altceva. De altfel, nici nu prea poți, sistemul este în lucru pt curățare.

Da, asta e varianta pe care am folosit-o. Astazi am patit o chestie bizara cu mac-ul. I-am inchis capacul, l-am bagat in ghiozdan (teoretic ar fi trebuit sa intre in sleeping mode). Dupa cateva ore cand l-am deschis era foarte cald si bateria scazuse la 20%.

Am dat un smc reset, insa, nu stiu cat de mult ajuta.

Posibil să fi rulat o chestiune de rutină ori un update/upgrade. Lasă-l să-și termine rutinele. Dacă a fost ceva izolat, probabil asta a fost. Dacă o face mereu, sigur că nu e normal.

din cate m-am uitat acum pe net, s-ar parea ca e un bug pe care l-au experimentat mai multi.

Bug înseamnă un comportament anormal al unui soft, nu pricep ce bug ar fi aici. Descarcă Karabiner, cred că va rezolva problema ta.

Am folosit Onyx insa fara niciun rezultat. Daca las mac-ul peste noapte in Lock Screen cand apas orice tasta dimineata tot dureaza mult pana se deschide ecranul. Ma gandesc ca poate e de la ultima actualizare sau poate am eu vreo setare aiurea facuta.

Probabil ai o aplicație/un utilitar care „agață” sistemul. Intră în preferințele de sistem/utilizatori și vezi ce aplicații pornesc automat la logare. Poate ai un AV (pune Avast, varianta gratuită, e suficient), poate alt utilitar.
Poți încerca să faci un user nou, te deloghezi din cel actual și te reloghezi în noul user, fă acest test.

1 Like