Licență windows cu 130 lei

http://olx.ro/oferta/licente-originale-windows-7-si-8-1-32-64biten-sau-ro-originale-ID28Vj5.html

Explicați-mi, vă rog, dacă e OK. Cum face flăcăul asta? Noi de ce nu putem, de exemplu?

Ce nu putem face noi? Să vindem licențe? O fi reseller… :smile:

Tot un anunț al “reseller-ului”…
http://olx.ro/oferta/windows-8-pro-32-64bit-dvd-retail-original-sigilat-ID3aUZT.html

Se poate observa în fotografie că produsul nu este destinat revânzării… deci… QED!

Windows 10 va fi un update gratuit pentru toată lumea care are Windows 7 sau Windows 8, cough-indiferent-dacă-e-cumpărat-sau-piratat-cough

DeciȘ dacă dau 130 lei acestui flăcău, obțin o versiune w7/8 validă și fără probleme? Asta era întrebarea. dorianm mă învîrte în jurul filosofie cvadaraturii cercului, eu nu asta întrebasem.
Cu atît mai bine dacă, ulterior, o upgradez la w10.

Eu nu aș risca să-i dau bani tipului.

Păi nu ne învârtim deloc. Licență nu poți avea decât dacă o cumperi sau o primești gratuit, ceva în genul redeem code-ului la OS X. Din câte știu eu este ilegal să o revinzi, el se exprimă destul de clar în anunț: “Serial key-ul imi este oferit in momentul in care fac comanda pe site-ul Microsoft.” Cu alte cuvinte el cumpără licența sau “o primește” ( aș vrea să-mi dea și mie Bill Gates vreo sută de licențe ) și apoi o revinde… nu spune nimic de faptul că o comandă în numele meu. Din punctul meu de vedere vinde o copie a unei licențe originale la care atașează un serial number generat de un keygen, sau ceva de genul…

@ Claudiu

Indiferent dacă upgrade-ul la versiunea 10 este gratuit nu văd care este legătura cu subiectul topicului, formulat de cattus… și eu spun că nu se merită să plătești o astfel de “licență” dubioasă.

Ba ne învîrtim, în esență e treaba lui cum face rost de licență, pt mine e important dacă obțin o licență legală și upgradabilă. Spun asta, deoarece nu e sarcina mea să controlez ce și cum face flăcăul ăla, pe mine mă interesează o licență obținută legal și vîndută mie. Poza cu licența pe care o revinde, deși pe cutie scrie „not for resale” este o altă situație.
Eu eram pur și simplu curios dacă obțin o licență cușeră.

Păi și de unde știi că este o licență obținută legal și apoi vândută ție? Îl poți întreba pe el și poate ne spui și nouă… eu rămân la părerea că serialul este unul generat cu un keygen.

Plus că este interesantă chestia cu “Nu vand licente pt firme,doar pt uz personal”…

Bun, aici voiam să ajung: că este un pseudo-serial. sincer, nu știu dacă, odată instalat, w 7/8 admite șmecherii gen keygen, de vreme ce, teoretic, se conectează la baza de date a MS. Sau poate îmi scapă mie ceva.
De fapt, am pus întrebarea și din alt motiv: dacă flăcăul fentează, fentează cu concursul, implicit ori explicit, al șmecherilor de la olx.ro care permit, între altele, asemenea fente.

În viteză am răscolit puțin internetul… pe undeva am găsit o sursă care spune că se poate face upgrade la Windows 8 ( 8.1 ) la un preț promoțional de 15 Euro. Pe site-ul Microsoft există un tutorial cu pașii de urmat… practic trebuie să faci cam ceea ce spune tipul în anunț.

http://windows.microsoft.com/en-US/windows-8/upgrade-to-windows-8

Cum are el resurse de a obține acele key-uri este altă discuție iar prețul de 130 lei este exact dublul prețului plătit legal pentru upgrade… întrebările mele retorice rămân fără răspuns deocamdată… mai studiez pe seară problema și poate mai găsim niște răspunsuri.

Ce doream eu să spun e că nu are rost să mai caute acum variante legale de Windows, dacă nu vrea să plătească prețul dintr-un magazin sau dintr-o sursă mai de încredere. Mai ales că mă îndoiesc că anunțul de pe olx este de bună credință. Ideea e că dacă vrei să ai Windows legal și ieftin (gratuit), mai aștepți câteva luni și faci un upgrade la Windows 10 de la Windows 7 sau Windows 8 (care nu trebuie să fie cu licență). Adică, ori suntem anti-piraterie până la capăt și plătim prețul din magazin, nu un serial generat de un puști care are mari șanse să nu funcționeze, ori așteptăm puțin până la amnistia generală a Microsoft și intrăm în legalitate prin upgrade.

…Pentru că în cazul firmelor, din câte știu eu, ăia care vin să controleze licențele software caută facturile de la achiziția softurilor. Nu e suficient să le arăți un număr serial, chiar dacă e valid.

Da, clar, precizarea aia la asta se referă. Eu nu-s utilizator de Windows, rar de tot am nevoie de un emulator pt aplicații win-only, de ex. dicționare și alte astea. Să risc 130 de lei? La urma urmelor, dacă te duci la un restaurant cu soția și consumi ceva, te costă mai mult. Să sar secvența cu restaurantul și să iau o licență de w 7/8? :slight_smile: :blush:

Eu cred că e o țeapă de 130 lei. :smile:

Și pe mine mă cam bătea gîndul să nu renunț la restaurant. :smiley: