~/Library/Mail

Folderul ~/Library/Mail are peste 50 GB pe mai multe conturi, iar SSD-ul de sistem are doar 120 GB. Cum aș putea face să mult acel folder pe un disc extern iar Mail.app să-l acceseze de acolo? Sau ce variantă ar fi să scap de acei 50 GB. Da, toate sunt conturi gmail pe iMAP.

Există o opțiune în Mail pentru a descărca de pe server doar mesajele, nu și fișierele atașate. Trebuie activată manual pentru fiecare cont de email. Acuma nu sunt sigur dacă funcționează retroactiv, dar în cel mai rău caz poți șterge toate conturile din aplicație și să le adaugi apoi cu acea opțiune bifată.

În Sierra opțiunea apare și în About this Mac → Storage → Manage.

Am uitat să precizez: e vorba de Lion, e un iMac mai vechi, ab. Acolo nu am funcția asta. Mă întreb dacă există vreo aplicație alternativă (Airmail etc.) care asta face, să descarce numai textul nud al mesajelor, fără atașamente, ca pe telefoane și tablete.

Apropo, pe un laptop cu Căpitanul, Mail.app refuză să seteze un cont gmail, dă un mesaj ciudat că sistemu de securitate sau cam așa ceva nu-i dă voie. Astea se întîmplă la fi-meu, am fost aseară pe la el, i-am mai curățat prin iMac și, din 14 GB liberi am ajuns la 23, tot e ceva. Mă întreb dacă aș face un link la ~/Library/Mail și aș pune originalul pe discul extern ar fenta sistemul și ar merge și așa.

Sigur este și în Lion opțiunea pentru a descărca de pe server numai mesajele fără atașamente. Se găsește undeva în setările pentru fiecare cont în parte.

Da, cred că apare doar cînd o iei de la zero.

Nu, e tot timpul acolo setarea aia, poate fi modificată oricând.

Ah, da, am găsit-o, mersi. Sper să-i fie de folos lui fi-meu, o să văd dacă, alegînd None, se șterg automat atașamentele. Oricum, presupun că, de acum încolo, nu le mai descarcă.