Layout romanesc

Buna ziua

Incerc sa setez un mac nou. Pe linga tastaturile pe care mi le pune sistemul la dispozitie (US, Romanian, Romanian Standard) as dori sa instalez niste tastaturi pe care le-am folosit pe un mac : Romanian MacLegacy si Romanian MacUser.
Am gasit niste linkuri vechi ale domnului Paliga care duc spre nicaieri.

Ma puteti ajuta?

Tocmai ce am gasit linkul:

sper sa fie suficient

Astept si alte sugestii.

…inclusiv installera pu un macbook pro silicon cu Monterrey.

Multumesc

Da, cred că era un link pe macupdate.com, nu? La un moment dat, Dropbox a cerut niște actualizări de locație. Spune-mi unde era broken link, se rezolvă, eu mi-s făptașul.

Era ceva pe MacUser.ro
Cred ca de acum zece ani.

Este vreo soluție sa instalez Romanian MacUser sau ceva echivalent i.e. MacClub?
Am găsit ceva vechi, făcut de dv.:
RO_keylayouts_dec2011.zip
Nu am resit sa îl fac sa meargă.

…pe silicon Monterey

Greu cu ganditul la ora asta…
Copiam folderul cu totul în Library. Nu găseam nimic în Others.

Am copiat doar fișierele .icns și .keylayout și a funcționat.

Dacă mai noutăți referitoare la fonturi, te rog sa le împărtășești.
Apreciez munca ta.

Fiindcă nu ai citit „read-me” file!
Am o versiune mai nouă, dar nu mare lucru nou, nu mai ce adăuga, iar de modificat aș modifica dacă aș constata că ceva nu e bine făcut sau că se poate mai bine.
Nu înțeleg întrebarea cu fonturile, vrei alte fonturi care să aibă caractere românești?

Ai dreptate. Nu am citit read-me. Ma bazam pe memorie dar văd ca mă lasă.

Cred ca m-am exprimat greșit. Eu nu prea am treaba cu fonturile. Meseria mea nu prea tine cont de fonturi și nici de layouturi. Cred ca a fost o confuzie font/layout. Pe macul personal am doar layout US.

Calculatorul aparține unei persoane care este obișnuita cu Romanian MacUser și dorea să-i instalez pe macul nou acest layout. Nu știu de ce nu au fost transferate cu migration asistent. Pe vechiul mac tot eu le-am instalat acum peste 10 ani.

Tocmai am făcut 3 transferuri de date de pe mac-uri pe alte mac-uri și în toate cazurile keylayout-urile custom s-au transferat automat, ca atare nu pricep de ce acolo nu au mers.
ATenție: de vreo 3-4 generații macOS încoace, s-au raportat probleme dacă aceste keylayout-uri custom sunt puse la nivelul userului. Este un bug al macOS-ului, deci trebuie puse în /Library/Keyboard Layouts nu ~/Library/Keyboard Layouts

Asa am facut cu mentiunea ca initial am pus folderele.
Am facut transferul de la macbook aluminium late 2008 cu El Capitan la mabook pro 14".
Transferul l-am facut in deplasare. Cind l-am predat acolo unde sta deobicei, a functionat totul perfect, retea imprimante, etc.

Hm… probabil că diferența mare între OS-uri a fost cauza… Oricum, nu e ceva grav.

Una peste alta, mă bucur că, după ani, sunt folosite de unii macuseri.

P.S. Nu am mai actualizat tastaturile astea de ani de zile, nu am remarcat nimic nefuncțional, nu am primit reclamații, să zic așa… Cele două de bază acoperă diacriticele pt toate limbile europene bazate pe alfabetul latin dacă, să zicem, este nevoie să scrii cuvinte precum Łódź, Řehoř, Gimbutienė etc.

Sint foarte apreciate. Nu s-a renuntat la ele nici dupa mai mult de 10 ani. Cred ca am instalat o vaianta de prin 2011. Multe multumiri.